Sturla Holm Lægreid:

Tar grep etter kostbar tabbe

De norske gutta klarte ikke å innfri favorittstempelet på dagens sprint i VM. For Sturla Holm Lægreid kan en hansketabbe ha vært det som kostet ham en medalje.

IKKE GODT NOK: De norske gutta klarte ikke å innfri favorittstempelet på dagens sprint i VM. VIDEO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet):

Men selv om Norge hadde de største favorittene, ble det ingen stor norsk dag i Pokljuka. Johannes Dale ble beste norske på en fjerdeplass.

Sturla Holm Lægreid skjøt to fulle hus, noe som ville holdt til en topplassering om han hadde levert en normaldag i sporet, men denne gangen ble han ikke bedre enn nummer syv.

- Har lært meg en lekse

- Det er noen små ting som kan pirkes på. Jeg har to par av de tjukkeste hanskene som er oppvarmingshansker og i dag tenkte jeg at jeg hvertfall ikke skulle gå renn med de for de var altfor tjukke. Så jeg tok bare med meg et par på stadion. Men på innskyting så merka jeg at de egentlig ikke var for tjukke, forklarer han.

Men siden hanskene var våte, måtte han gå med et par som var tynnere, noe han selv mener han fikk svi for.

- Man må jobbe litt ekstra utre i løypa for å holde varmen og svinge litt med arma for å holde varmen. Det var verst på liggende for der kjente jeg egentlig ikke avtrykkeren, så jeg måtte presse litt ekstra og brukte 8 sekunder lengre enn jeg pleier å bruke. Nå har jeg lært meg en lekse. Jeg tar med alt av utstyr til stadion og tar ikke avgjørelsen før jeg reiser, sier han i etterpåklokskapens navn.

TABBE: Skiskytter Sturla Holm Lægreid ble nummer syv under dagens sprint i VM i skiskyting i Pokljuka. Etter løpet varslet han tiltak etter å ha glemt av hanskene sine. Video: Sindre Lie Vis mer

Men han får lite sympati fra lagkamerat Tarjei Bø.

- Når du skyter ti treff hjelper det ikke å komme med unnskyldninger. Da kan det ikke gå så mye bedre, så lenge det ikke påvirker skigåinga hans tror jeg han skal være fornøyd, ler Bø til Dagbladet.

Skjøt seg bort

Med to bom på den liggende skytingen, skjøt Johannes Thingnes Bø seg bort fra muligheten til å ta gullet. Til tross for to bom, gikk han en rask sisterunde og endte til slutt på en femteplass.

KNEBØY: Det er veldig vanskelig å skyte ned alle blinkene på en normaldistanse i skiskyting, men amerikanske Leif Nordgren, han har kanskje funnet en løsning som gjør alt lettere. Video: NRK / Kristoffer Løkås Vis mer

- Det er kjedelig. Jeg har ikke noe god forklaring på hva som skjedde på den liggende skytingen, sier Thingnes Bø til NRK.

Martin Ponsiluoma tok en svært overraskende seier. Med to fulle hus kunne ingen gjøre noe med 25-åringen. Svensken har ikke mange mange topplasseringer å vise til, men svensken var med på det svenske stafettlaget som vant i Hochfilzen tidligere denne sesongen.

- Ponsiluoma har vist at han er god på ski tidligere, så at han går fort er ingen overraskelse. I dag skyter han ti av ti og ingen slår ham på det og da tar han gull. Hvis vi fortsetter å ikke prestere på vårt toppnivå og han fortsetter å prestere på toppnivå vil han være en torn i siden, sier Holm Lægreid om den svenske gullvinneren.

Det var en veldig fornøyd svenske som møtte Dagbladet etter gulløpet.

- Det føles helt fantastisk. Det er ikke til å fatte. Jeg har hatt en bra følelse og vet at formen er bra så det var bare å skyte bra så visste jeg at jeg kom til å gjøre det bra i dag, sier han.

Dette var det første VM-gullet til Sverige siden 1958.

25-åringen ligger på en femteplass i sprintcupen. En liste som domineres av de norske gutta.

Johannes Thingnes Bø leder sprintcupen foran Johannes Dale. Denne sesongens virkelige komet, Sturla Holm Lægreid, er nummer tre. Eldstebror Bø er nummer fire.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer