Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar grep etter skandalescener på hestefyllefest

Innfører strengere regler etter folk tok av.

- EN SKAM: Cheltenham-festivalen er et galoppstevne som regnes blant Storbritannias største. Disse bildene fra fjorårets festival vekker oppsikt. Video: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Det verste jeg har sett.

Slik formulerte Hans Petter Eriksen, administrerende direktør ved Øvrevoll Galoppbane, seg til Dagbladet da han fikk se bildene fra fjorårets Cheltenham-festival.

Cheltenham-festivalen er et av de største galoppstevnene i Storbritannia. Det omsettes for flere hundre millioner pund i løpet av helga festivalen foregår.

Galopphelga er et nirvana for hestegale, men har også utviklet seg til et sted hvor mer eller mindre kjente personer drar litt for å se, men mest for å bli sett.

POPULÆRT: Det er smekkfullt når festivalen arrangeres. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT: Det er smekkfullt når festivalen arrangeres. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Urinerte på publikm

Etter fjorårsutgaven av festivalen skrev en rekke aviser om scenene som utspilte seg.

Bilder av urinerende fotballspillere på tribunen og realitydeltakere som blotter brystene for fotografene er bare noen av det som fikk debatten til å rase om festivalens framtid.

Over 250 000 mennesker tar turen dit hvert år. The Telegraph skriver i dag at det ble fortært 265 000 pints med Guinness, 120 000 flasker vin og 20 000 champagneflasker under 2015-utgaven av hesteløpet.

Det er langt fra tradisjonene til hesteløp ellers på kontinentet. Dagbladets Bengt Berg forklarer at å se berusede tilskuere ved norske galoppbaner hører sjeldenhetene til, og han har aldri sett noe liknende på sine turer til baner i USA, Frankrike eller andre steder i England.

Men det er ikke bare Cheltenham-festivalen som ha fått negativt fokus de siste åra.

Fjorårsutvagen av Melbourne Cup i Australia skapte også overskrifter verden over etter en rekke skandaløse bilder av flatfyll inne på arrangørområdet.

Festivalen ble beskrevet som en «skam», «en gedigen fyllefest» og «det villeste jeg har sett».

VANT: Bryan Cooper og hesten Don Cossack feirer seieren i fjor. Foto: NTB Scanpix
VANT: Bryan Cooper og hesten Don Cossack feirer seieren i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nok er nok

Men tilbake til England. Festivalen-ledelsen for Cheltenham følte at noe måtte skje, forklarer direktør Ian Renton.

Til The Telegraph sier han:

- Vi håper å sende et signal om at det er greit å drikke og ha en hyggelig dag på banen, men ikke kom hit hvis formålet er å drikke.

De har innført strengere regler over hele linja, og har blant annet innført disse grepene.

* Gjestene kan kjøpe færre enheter alkohol.

*VIP-boksene stenger tidligere.

* Det deles ut gratis vannflasker og er satt ut egne vannboder.

* Ledelsen har tatt en gjennomgang med regler og rutiner med de ansatte.

- Vi har gått gjennom rutinene våre igjen, og har sikret at de som jobber her har satt seg inn i reglene, forklarer Renton.

Om fjorårets skandalescener, sier han:

- Det er ikke slik publisitet vi vil at festivalen skal ha. Vi har jobbet med å begrense og forhindre det. Sakte, men sikkert har det begynt å fungere.

PS. Årets utgave av festivalen går av stabelen 14-17 mars.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling