Tar grep etter skandalescener

Bulgarias statsminister Boyko Borissov ber om at presidenten i det bulgarske fotballforbundet går av.

SE SKANDALESITUASJONEN: Mandag kveld ble EM-kvalifiseringskampen mellom England og Bulgaria stoppet to ganger som følge av rasistiske tilrop fra tribunen. Her kan du se situasjonen. Video med tillatelse: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stygge scener utspilte seg under EM-kvalikkampen mellom Bulgaria og England mandag kveld. To ganger ble kampen stoppet på grunn av gjentatte rasistiske tilrop fra tribunen.

Det engelske fotballforbundet (FA) har bekreftet at England-spillere ble utsatt for rasistiske tilrop. Videre fordømte FA opptrinnet og varslet samtidig at de vil be UEFA om å etterforske saken umiddelbart.

Samtidig tar Bulgaria grep. Ifølge Sky Sports har Bulgarias statsminister Boyko Borissov i dag bedt om at presidenten i det bulgarske fotballforbundet, Borislav Mihaylov, går av i kjølvannet av episoden.

Før kampen uttrykte Englands landslagssjef Gareth Southgate og England-spillerne bekymring over at det kunne komme rasistiske tilrop fra hjemmetilhengere. Mihaylov uttalte da at dette snakket var «støtende» og «nedsettende».

England-stjerne Raheem Sterling hyller nå ønsket om å avsette Mihaylov:

Etterforskes

På TV-bilder fra kampen kan man se at en gjeng svartkledde supportere ble ført ut av stadion før kampen ble satt i gang igjen for andre gang.

- Jeg så en gruppe, alle ikledd svart - rundt 50 av dem - som kom med det som så ut som fascistisk gestikulering. Jeg er ikke sikker, for det var 100 meter unna, men det så forferdelig ut, sier styreleder i Det engelske fotballforbundet, Greg Clarke, til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer