Tar gutta, ikke ballen

Norway Cup er ikke bare et fotballmekka. Det er også et perfekt sted å oppsøke dersom du er ute etter en aldri så liten sommerforelskelse.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet):

-  Norway Cup er kanskje stedet i verden det er størst kjangs til å møte gutter, sier Line Frydenberg Thon, Maria Zakariassen Espeland, Cecilie Paulsen, Victoria Ose og Aida Solaimanpoor. De fem 13-åringene fra Mortensrud spiller ikke selv, men er likevel trofaste vandrere på Ekebergsletta.

-  Vi har vært her hver eneste dag. Fra elleve om formiddagen til sju-åtte om kvelden. Det er ok å kunne være til stede på en stor turnering uten å måtte delta selv. Hvis man spiller selv, blir det mindre tid til andre ting, fniser jentene, og det er soleklart hva «andre ting» betyr i dette tilfellet.

Populære brasser

-  Jeg har truffet en fra Lillestrøm. Han er faktisk både kjekk, snill, og flink til å spille fotball. Vi skal kanskje møtes seinere, gliser Cecilie.

Ingen av jentene har kjæreste foreløpig, men Line satser på å ha en før Norway Cup er over.

Det er heller ingen tvil om hvilke Norway Cup-gutter som ligger øverst på lista.

-  De brasilianske, for de er så annerledes. De gir deg plassen sin, åpner dører, er mer gentlemen enn de norske. Men samtidig er de litt frekke og frampå, og det liker vi, sier jentene.

Skryt funker

-   Men det må jo by på en del språkproblemer?

-  Det er bare gøy, for da må man kommunisere på andre måter. I tillegg går det som regel greit å bruke engelsk, sier Aida.

Overfor Dagbladet innrømmer jentegjengen at de har en del faste triks for å komme lettere i kontakt med guttene.

-  Jeg pleier å spørre om de har tyggegummi. Spør man om noe, er det lettere å få i gang en samtale, mener Aida.

-  Og så er det lurt å si at de spilte bra, selv om de ikke gjorde det, ler Maria. I morgen er siste dag for Norway Cup.

-  Åhh, det gruer vi oss innmari til. Norway Cup skulle vart hele året.

Akkurat det synes nok ikke Nest-Sotra-guttene Stian Vågheim (16), Petter Turøy (16), Christer Eide (17) og Aleksander Misje (17) høres så dumt ut. De røyk riktignok ut i 16-delsfinalen i går, men det er mye å finne på selv om man ikke spiller.

Synger for dametekke

-  Det blir å se en del på alle damene som vandrer omkring her, sier Stian. Og Stian har sitt eget spesielle triks.

-  Jeg synger! Later som jeg spiller i boyband. At jeg dummer meg litt ut, får opp stemningen. Det funka i alle fall med dem jeg traff i går, sier Stian.

De fire vestlendingene er enige om at man på Norway Cup ofte oppfører seg litt sprøere enn man ville gjort hjemme.

-  Man har liksom ingenting å tape. Jentene man møter her vil man som regel aldri se igjen, og da gjør det ingenting om man driter seg litt ut, forklarer Christer. De etterlyser også at jentene kan være litt mindre sjenerte og stille. Men når Dagbladet avslører at brasilianerne er jentenes favoritt, har de følgende kommentar:

-  Da har de ikke møtt oss ennå, gliser gjengen fra Nest-Sotra.

FLØRTE-ELDORADO: De fem Mortensrud-jentene Line Frydenberg Thon, Maria Zakariassen Espeland, Cecilie Paulsen, Victoria Ose og Aida Solaimanpoor har vært på Norway Cup hver dag, til tross for at de ikke spiller fotball. - Norway Cup er kanskje det stedet i verden det er størst kjangs til å møte gutter, sier de.