FÅR SJANSEN IGJEN: Mohammed Abdellaoue viser tegn på formen Egil Drillo Olsen har ventet på.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
FÅR SJANSEN IGJEN: Mohammed Abdellaoue viser tegn på formen Egil Drillo Olsen har ventet på. Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

- Tar ham ut litt på mistanke

Derfor er Moa inne hos Drillo - og Ivers ute.

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Steffen Iversen har fire mål på ti kamper for serietoer Rosenborg denne sesongen, men tross stigende form var ikke navnet til Ivers på uttakslista landslagssjef Egil Olsen leste opp før landskampene mot Montenegro og Ukraina i dag.

Assistent Ola By Rise sier de har sett og vurdert Steffen over tid denne sesongen, og forklarer vrakingen på denne måten:

- En Steffen i toppslag vil være aktuell både i nær og fjernere framtid. Vi vet hva han står for når han er gjennomtrent og i god form.

Egil Drillo Olsen utdyper hvorfor landslagsledelsen mener Ivers har mer å gå på.

- En Steffen med litt større aksjonsradius er åpenbart aktuell. Han har tidligere vært en del skadet, men han er jo i nærheten av å være på sitt beste, og ble vurdert, sier Drillo til Dagbladet.

Ikke pratet med Steffen
Forrige gang Iversen ble tatt ut meldte han seint forfall på grunn av private årsaker. Siden den gang har han ikke vært aktuell.

- Har du inntrykk av at Steffen har lyst til å være med?

- Jeg går ut fra det, men eg har ikke pratet med ham denne gangen, sier Drillo.

Per Ciljan Skjelbred er også ute av troppen, og dermed er Vadim Demidov eneste Rosenborg-spiller i landslagstroppen.

- Ja, det må være en stund siden sist, mener Drillo.

Sansen for Moa
En som imidlertid er tilbake i varmen er Vålerenga-spiss Mohammed Abdellaoue.

UTE: Steffen Iversen er ikke med i troppen denne gangen, men er ifølge By Rise og Drillo ikke så langt unna.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
UTE: Steffen Iversen er ikke med i troppen denne gangen, men er ifølge By Rise og Drillo ikke så langt unna. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Moa har scoret fem mål for Martin Andresens mannskap denne sesongen, og er i ferd med å finne tilbake til den formen som gjorde ham Manchester United-aktuell for noen år siden.

- Jeg har alltid vært svak for ham. Han har startet bra denne sesongen, men jeg har inntrykk av at det har blitt mye nesten for ham, sier Drillo.

- Jeg tar ham med litt på mistanken - jeg har følelsen av at han nærmer seg flyten. Og får han flyten er han målfarlig og vanskelig å få has på, sier landslagssjefen.

Drillo i 100
Kampen mot Montenegro blir forøvrig Egil Olsens 100. som norsk landslagssjef, uten at han bryr seg mye om akkurat det.

- Akkurat det tenker jeg ikke så mye på, men det hadde vært ålreit å forlenge rekka uten tap på Ullevaal, sier Drillo.

- Det hadde vært hyggelig å gå sesongen ut uten tap, for da begynner det å likne på noe som lar seg høre, sier Olsen, som ikke har tapt med Norge på hjemmebane siden 28. august 1991 mot Sovjetunionen.