Tar han sitt tredje gull i dag?

20-kilometer direkte kl. 06.15!

PYEONGCHANG (Dagbladet.no): VM er allerede en suksess for Ole Einar Bjørndalen, som har to gull av to mulige etter sprinten og jaktstarten.

Det betyr selvsagt ikke at han nå anser jobben for å være gjort. Gullet på normaldistansen er det eneste han mangler i VM-samlingen sin - og med en normalt god prestasjon i dag er det åpenbart innenfor rekkevidde.

I tillegg taler de tøffe forholdene i VM-løypa og på standplass til Bjørndalens fordel.

- Det er ganske mye vind her, og det passer Ole Einar bra, for han er dyktig under slike forhold. Det tror jeg han har en fordel av, sa landslagstrener Mikael Löfgren til Dagbladet.no.

Men hver bom er av det kostbare slaget, og fører til ett tilleggsminutt.

Emil Hegle Svendsen må stå over sin tredje konkurranse på rad, og dermed stiller Norge med det samme laget som i de to foregående øvelsene:

Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Alexander Os og Lars Berger.

Halvard Hanevold har allerede sanket en bronsemedalje, men har på ingen måte slått seg til ro med det.

HANEVOLD: Ikke fornøyd med bare bronse. Foto: Scanpix
HANEVOLD: Ikke fornøyd med bare bronse. Foto: Scanpix Vis mer

- Den medaljen ligger langt nede i bagen. Hele den viktigste uka i året, som vi har trent vanvittig mye for, er akkurat nå. Jeg snakket med Ole Einar om det, at nå må vi kline til videre. Vi er ikke fornøyd.

- Du er sulten på mer?

- Jeg har aldri vært så sulten etter å ha tatt en medalje som jeg er nå, tror jeg. Jeg har lyst på mer, sier Hanevold til Dagbladet.no.

Tar han sitt tredje gull i dag?