Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar ikke gullet på forskudd

Ørjan Berg har blitt en gigant i RBKs såkalte «Skammelsrud-rolle». Men noe snakk om seriegull vil han ikke ha noe av.

STAVANGER (Dagbladet): Fra nå av heter det bare «Berg-rollen». To målgivende pasninger i verdensklassen før pause, og en feilfri defensiv kamp til tross: Ørjan Berg forblir som alltid beskjeden på egne vegne.

- Nja, det var en god kamp fra min side, men den pasningen til George før 1- 0 er ikke noe å skryte av. Med det bakrommet som var i Viking-forsvaret så skulle det bare mangle at jeg ikke traff ham. Det var egentlig veldig enkelt, ingen stor prestasjon, sier Berg.

- Og nå er serien avgjort?

- Nei, nei, nei. Ikke snakk om, sier Berg, som umiddelbart blir korrigert av sidemann Azar Karadas i garderoben. - Kom igjen Ørjan, bare si det. Vi blir seriemestere, ler Karadas.

- Strålende

Men bak spøken mener Berg at Rosenborgs spillestilsjustering har mye av æren for at han og laget gjør det så bra om dagen.

- Vi holder ballen mer i laget, og det gir oss trygghet og ro. Vi greier å være mer tålmodige, og da åpner det seg alltid rom etter hvert.

- Trives du bedre sentralt i banen?

- Nei, det er egentlig ett fett for meg. Jeg spiller hvor som helst.

Men Berg er bare nødt til å innse at han fortsatt lever opp til stempelet «Norges beste fotballspiller.

- Ørjan var strålende i denne kampen, ikke minst defensivt. Han viser hvilken rutine han har. En klok spiller, skryter trener Åge Hareide.

Midtbanekollega Fredrik Winsnes sier det slik:

- I dag er Ørjan helt suveren. Han har så enorm kontroll på alt han gjør.

Og i Viking-garderoben vanker det flere go'ord. - Ørjan Berg tilfører Skammelsrud-rollen i Rosenborg en helt ny dimensjon. Han har sånn oversikt, og er en komplett spiller, sier Viking-kaptein Brede Hangeland.

Borte best

Og etter fem serierunder er det ett poeng ved serielederne alle har merket seg

- I år virker Rosenborg faktisk sterkere borte enn hjemme, sier Vikings eks-rosenborger Kristian Sørli.

RBK-kaptein Erik Hoftun forklarer hvorfor:

- På Lerkendal ligger motstanderen med 11 mann i forsvar. På bortebane opplever vi at hjemmelaget satser mer og går høyere, noe som gir oss flere muligheter. Når vi da er så presise framover som mot Viking, så blir det lett, sier Hoftun.

- Er dere blitt mer kyniske under Hareide?

- Nei, for vi spiller gla'fotball og skaper plenty med sjanser. Men vi er blitt smartere siden i fjor. Når vi mister ballen, vet alle nøyaktig hvilken jobb de har å gjøre defensivt. Vi var kanskje ikke så flinke til det før, sier Hoftun.

BERGTAR ALLE: Ørjan Berg spilte sin beste kamp for året, og gir Skammelsrud-rollen i RBK en ny dimensjon. Spesielt borte, som her mot Viking og Bjørn Berland, har Berg og RBK vært gode i år. - Presset er mindre på bortebane, og så får vi nok mer rom å spille i, sier Berg til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media