Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar ikke Ole Einar alvorlig

Ole Einar Bjørndalens ønske om å gå langrennsstafett i OL møtes med vantro av John Anders Gaustad som risikerer å bli danket ut.

John Anders Gaustad (25) er kandidat til den tredje stafettetappen, og er oppgitt over at Bjørndalen nå ønsker det samme. Den siste fristiletappen skal det mye til for at Tore Ruud Hofstad blir fratatt. -  Jeg må bare stille spørsmål med hvor seriøst dette utspillet er, for dette kan han nesten ikke mene, sier en oppriktig overrasket Gaustad til Dagbladet. -  Det er helt greit dersom han stiller i stafetten Val di Fiemme, hvor vi andre skal bevise at vi er gode nok. Men at han skal kunne kvalifisere seg bare med bakgrunn i resultatene fra skiskyting blir for drøyt å skjønne. Det henger ikke på greip, det blir som om vi langrennsløperne skal kvalifisere oss bare med bakgrunn i intervalltrening, sier Gaustad.

Sjansespill
Selv har han prioritert å være hjemme og trene framfor å gå helgas klassiske 15 kilometer i Otepââ i Estland, nettopp for å satse alt mot OL. -  Jeg håper å få gå jaktstarten og femmila i OL, men jeg drømmer jo også om en etappe på stafetten. Om utviklingen min fortsetter som den har gjort til nå er det ingen sjanse å la meg gå tredjeetappen i OL, mener han. Da mener han det er atskillig mer sjansespill å satse på skiskytterne. -  Det er mange likhetstrekk mellom langrenn og skiskyting, men det er store forskjeller også. På sin beste dag kan nok Bjørndalen slå mange av oss i langrenn, men da må han være på sitt aller beste, mener Gaustad.

Skjeldal skeptisk

Stafettveteran Kristen Skjeldal (38), med stafettgull fra OL i 1992 og 2002, støtter Gaustads skepsis til Bjørndalen. -  Det blir litt sånn «å, se hvor fort han går». Men det er ikke nødvendigvis sånn at bare fordi man slår skiskytterne i sporet, ville man ligget langt framme også i spesiallangrenn. Lars Berger var for eksempel langt bak i Nove Mesto. Sammenlikningen blir problematisk, sier Skjeldal til Dagbladet. Han understreker at han synes Ole Einar Bjørndalen er en utrolig idrettsmann, som fortjener en plass på stafettlaget dersom han beviser at han er best. Men han advarer mot å uten videre vrake Gaustad og Jan Egil Andresen (27), som begge har plasseringer blant de ti beste i år. -  Er det egentlig noen automatikk i at Ole Einar skal gå foran dem? Jeg ser poenget med at Bjørndalen har mer erfaring og det er interessant at han nå har lyst til å gå, men jeg vet ikke om han går noe fortere enn dem.

SYK OG VILLIG: I går ble det kjent at Ole Einar Bjørndalen har pådratt seg bihulebetennelse. Det hindrer ikke skiskytteren å lansere seg som kandidat til langrennstaffeten i OL.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling