- Tar ikke på meg sokkene selv

Men Maradona skal ansette ny Boca-trener.

(Dagbladet.no): Diego Armando Maradona (44) framsto i mai i en slankere og tilsynelatende friskere utgave enn på lenge. I går ble han utnevnt til visepresident i sin argentinske favorittklubb Boca Juniors.

- Jeg skal være visepresident, men kommer ikke til å sitte bak skrivebordet. Jeg skal være i nærheten av spilleren, trenerteamet og folket, sier Maradona til Radio Mitre.

Han sier han vil være på plass på stadion under kampene, men skal ikke sitte på benken.

Søsteren tar på sokkene

Maradona forteller også til Radio Mitre at han er veldig glad at han er frisk nok til å gjøre alt selv fra å bestille pizza til familien til å forhandle sine egne store kontrakter.

Men det er fremdeles søsteren hans som tar på ham sokkene.

- Hele livet har det vært enten mora, søstrene eller kona mi som har gjort det. Det er en vane. Det er kjærlighet, sier legenden i radiointervjuet.

Ansettelsen ble offentliggjort i går - 22. juni - på dagen 19 år etter kampen mot England i Mexico-VM i 1986, der han scoret Argentinas to mål: Det beryktede målet han bokset inn over hodet på Peter Shilton med det Maradona selv omtalte som «Guds hånd». Og det utrolige målet der han startet på egen banehalvdel og driblet seg gjennom hele det engelske laget.

TO VISEPRESIDENTER: Diego Maradona ble hedret av det argentinske senatet på tirsdag. Her viser han gamle kunster for landets visepresident Daniel Scioli (t.v.). I går ble Maradona selv visepresident - i favorittklubben Boca Juniors. Foto: AP/Scanpix
TO VISEPRESIDENTER: Diego Maradona ble hedret av det argentinske senatet på tirsdag. Her viser han gamle kunster for landets visepresident Daniel Scioli (t.v.). I går ble Maradona selv visepresident - i favorittklubben Boca Juniors. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Skal ansette trener

Klubbpresident Mauricio Macri sier Maradonas arbeidsoppgaver vil inkludere arbeid med spilleroverganger, oppfølging av troppen, være med laget på reise i utlandet og å være en viktig støttespiller for den neste treneren.

Maradona får et ord med i laget i valget av ny trener, skriver den argentinske avisa Clarin. Jorge Benitez sluttet forrige uke etter at TV-bildene avslørte at han spyttet på en av motstandernes spillere under kvartfinalen i Copa Libertadores.

Og han har selvagt allerede tilkjennegitt sterke meninger om saken. Banfield-trener Julio Falcioni har vært holdt som favoritt til å overta. Men Maradona sier han heller vil ha en av to andre:

Den tidligere landslagstreneren Marcelo Bielsa er et alternativ, men aller helst vil Diego ha Alfio Basile, som ledet Argentina i Maradonas siste store mesterskap: USA-VM i 1994.

Styret i klubben kommer til å offentliggjøre valget av ny trener i løpet av få dager, sier president Macri.

«GUDS HÅND»: Maradona scorer mot England og Peter Shilton under VM i Mexico 22. juni 1986. På dagen
FOR EI KLYSE: Trener Jorge Benitez er ferdig i Boac Juniors etter at han spyttet på Guadalajara-spiller Adolfo Bautista etter at han ble utvist. Nå skal Maradona være med å utpeke neste trener.