Tar ikke sjansen

Manchester City-trener Pep Guardiola vil ikke si et eneste ord om hvordan han tror sesongen ender med Haaland på laget. - Hvis jeg var i stand til å spå om framtida, ville jeg latt deg vite det.

MØTTE PRESSEN: Pep Guardiola. Foto: NTB
MØTTE PRESSEN: Pep Guardiola. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse i ettermiddag før kampen mot Liverpool i Community Shield lørdag.

Rundt 30 journalister og fotografer satt ringside pressekonferansen på Etihad Campus utenfor Manchester.

I England - som i Norge - er interessen stor for Manchester Citys nye signering, Erling Braut Haaland (22).

RINGSIDE: Pressekonferansen med Pep Guardiola var godt besøkt med journalister og fotografer. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: Pressekonferansen med Pep Guardiola var godt besøkt med journalister og fotografer. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Guardiola inntok podiet rett over klokka 14.30. Det første spørsmålet var:

- Forventer du at det blir dere og Liverpool som kjemper om tittelen igjen? Eller kan Chelsea og Manchester United melde seg på?

- Jeg vet ikke. Jeg lover deg, svarer Guardiola.

- Hvis jeg visste det, eller var i stand til å spå om framtida, så ville jeg latt deg vite det. Det er normalt at det i Premier League er mange lag som melder seg på. Og jeg forventer det denne gangen også.

KLAR TIL SESONGSTART: Pep Guardiola svarte utfyllende på de fleste spørsmålene. Foto: NTB
KLAR TIL SESONGSTART: Pep Guardiola svarte utfyllende på de fleste spørsmålene. Foto: NTB Vis mer

Guardiola fikk få spørsmål om Haaland i den åpne delen av pressekonferansen, men ble spurt om det var viktig for han og Kalvin Phillips å vinne Community Shield.

- Det er viktig, ikke bare for dem, men for alle de fire nye spillerne. Det er en tittel for alle sammen. Det er bedre å starte med å vinne enn å tape. Det er bra for City.

- Kommer det til å ta tid før de nye spillerne etablerer seg?

- Forhåpentligvis ikke. Jo raskere de etablerer seg, jo bedre. Min følelse er at det ikke kommer til å ta tid. Stefan (Ortega Moreno, keeper) har overrasket oss masse. Kalvin (Phillips) kjenner Premier League godt. Med tanke på måten de har etablert seg på i de få kampene vi har spilt, tror jeg det vil gå fint.

I Community Shield møtes vinneren av forrige sesongs Premier League og FA-cup.

Kampen går på King Power Stadium i Leicester. Årsaken er at Wembley Stadium er satt av til EM-finalen for kvinner denne helga.

Avspark: 18.00 lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer