Tar ingen sjanser med Bale

Wales vegrer seg for å bruke verdens dyreste fotballspiller mot Serbia tirsdag.

 KAMPRUSTEN:  Wales' Gareth Bale har ikke spilt en fotballkamp på to måneder. Landslagstrener Chris Coleman tar derfor ingen sjanser med den ferske Real Madrid-spilleren. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
KAMPRUSTEN: Wales' Gareth Bale har ikke spilt en fotballkamp på to måneder. Landslagstrener Chris Coleman tar derfor ingen sjanser med den ferske Real Madrid-spilleren. Foto: REUTERS/Rebecca NadenVis mer

Den ferske Real Madrid-spilleren satt på benken hele kampen da Wales rotet bort ledelsen og tapte 1-2 borte mot Makedonia i fredagens VM-kvalifisering.

Tapet fratok Wales alle muligheter til å ta seg til Brasil-VM, og laget står med kun seks poeng etter sju kamper i gruppe A.

Selv om kampen i Skopje var helt avgjørende for waliserne, var det helt uaktuelt for landslagstrener Chris Coleman å gi Bale spilletid.

- Vi kan ikke risikere Gareth Bale eller noen andre spillere. Vi må sende dem trygt hjem til klubbene sine. Han har kanskje bare trent tre-fire ganger de siste to månedene, sier Coleman til BBC.

- Vi kan ikke ta sjansen. Hadde han kommet innpå, og blitt skadd, hva ville det gjort med forholdet vi nå bygger med Real Madrid? Vi visste at vi måtte vinne, men vi ser på det store bildet. Vi kan ikke sende spillere hjem med skader fordi vi tok sjanser, legger han til.

Tirsdag tar Wales imot Serbia i Cardiff. Ifølge Coleman er det en liten mulighet for at Bale får slippe til i kampen.

- Han kommer ikke til å starte. Så enkelt er det. Vi får se hvordan han ser ut fram til tirsdag, sier Coleman.

Bale ble i starten av måneden solgt fra Tottenham til Real Madrid. Den antatte prislappen (805 millioner kroner) gjør ham til verdens dyreste fotballspiller.

(NTB)