BRØDREDUELL: Filip (t.v.) og Henrik Ingebrigtsen kjempet en durabelig kamp under drømmemila på Bislett i kveld. Men den ga ingen av dem OL-billett. Foto: NTB Scanpix
BRØDREDUELL: Filip (t.v.) og Henrik Ingebrigtsen kjempet en durabelig kamp under drømmemila på Bislett i kveld. Men den ga ingen av dem OL-billett. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Tar jeg medalje i EM tror jeg de sender meg til OL

Henrik Ingebrigtsen mangler fortsatt OL-kravet på 1500 meter.

BISLETT (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen regnes som Norges største håp blant friidrettsutøverne som skal til OL. Det er bare et aber, han har fortsatt ikke kvalifisert seg til lekene i Rio.

Heller ikke på «drømmemila» på Bislett i kveld - hvor det var lagt inn tid ved passering 1500 meter - gikk det så fort som Olympiatoppen har bestemt at han må løpe for å komme med. Tida han helst skal ta, er 3.35,50. Han har vært nær i sommer, løpt fortere enn det internasjonale kravet på 3.36,20, men altså ikke fort nok for Olympiakomiteen - foreløpig.

Han tar det med stor ro - også det foreløpig.

Drar til høyden

- Nå drar vi til høyden i St. Moritz og en treningsperiode. Så får vi se hva jeg gjør. Kanskje jeg drar ned fra høyden og løper en konkurranse på dag en. Kanskje jeg gjør noe annet, 19, var sier Henrik Ingebrigtsen, som ble nummer sju på mila i kveld. Med 3.53,19 var han snaue to sekunder bak suverene Asbel Kiprop.

- Det var et greit løp, men ikke optimalt. Haren jobbet jo for Kiprop. Vi burde hatt en hare for hovedfeltet også, spøker han.

- Men dette med OL, du er ikke bekymret?

- Nei. Jeg har klart det internasjonale kravet, og det er mange konkurranser igjen. Og jeg har ikke gjort noe for å toppe formen ennå. Kroppen kjennes bra ut, jeg vet det er mye mer å hente ut. Og skulle det gå helt til EM, får jeg ta en medalje der. Da regner jeg med at de sender meg nedover, sier han.

- Jeg er bedre nå enn da jeg ble tatt ut til OL for fire år siden. Men den gang var jeg vel regnet som ung og lovende. Nå er jeg kanskje bare lovende, sier han.

Brødre-tukt

Mellomste bror Filip løp også «drømmemila» i kveld, og løp den snaue to sekunder svakere enn storebror Henrik. Han var sånn passe fornøyd.

- Det var uvant å løpe denne distansen. Til passering 1500 meter gikk det greit, men den siste oppløpssida var tyngre enn jeg hadde forestilt meg.

- Du lå lenge foran Henrik?

- Ja, jeg tror han fryktet meg foran dette løpet. Og at han kan takke rutinen sin for at han slo meg.

Den uttalelsen fnyser Henrik Ingebrigtsen av.

- Hadde han vært bedre enn meg, hadde han slått meg. Ferdig snakka, sier han.

- Og klarer han det en dag skal jeg være stor nok til å gi ham den æren han fortjener. Men han er ikke der enda.