Tar kjøkkenveien til VM

Det er bare sju uker til VM og Thomas Alsgaard skulle gjerne ha vært bedre rustet. Nyttår feiret han småsjuk på tur med samboer Rønnaug Schei og mesterkokk Terje Ness. Han tror det kan hjelpe på formen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MYSUSETER (Dagbladet): Ute er det 22 kuldegrader. Inne i den lille trehytta uten vann og strøm er det to verdensmestere i sofaen. Så langt har det vært en vanskelig sesong for Thomas Alsgaard. Sjukdom og dopingbeskyldningene i skandaleprogrammet «Rikets tilstand» har kostet krefter.

- Det er ingen tvil om at programmet var en stor belastning, sier Alsgaard.

Nå har skistjernen dårlig tid. Han starter med å unne seg en hyttetur.

- Som idrettsutøver er jeg muligens ekstrem på flere måter. Jeg har et treningsopplegg som de fleste ville ha problemer med å følge. Samtidig tror jeg det er viktig at man trives. En slik tur som dette er et godt eksempel. God mat og god drikke er trivsel, sier Alsgaard.

Fortsatt syk

På vei opp til hytta kjørte Alsgaard innom apoteket på Lillehammer for å hente ut medisin. Han sliter med sjukdom, og har allerede meldt avbud til helgas verdenscup i Russland.

- Jeg ligger på etterskudd, og jeg er klar over det. Jeg har bare tida og veien fram til VM.

- Jeg vet hva som kreves, og jeg må bare gi alt for å komme dit i løpet av den tida som er igjen. Nå er det bare VM som betyr noe, sier Alsgaard og legger til at samboeren Rønnaug er til stor støtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer