John Arne Riise

Tar knallhardt oppgjør

- Er det sjalusi? Misunnelse?, skriver John Arne Riise (41) om kommentarene han får på sosiale medier.

HAT-KOMMENTARER: John Arne Riise tar ett oppgjør med hets og hat-kommentarer på sosiale medier mot seg selv og andre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAT-KOMMENTARER: John Arne Riise tar ett oppgjør med hets og hat-kommentarer på sosiale medier mot seg selv og andre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

John Arne Riise har fått mye oppmerksomhet opp gjennom åra. Nå har Riise gått ut på sin Instagram-profil for å ta et oppgjør med hat på sosiale medier. Han skriver at hans Instagram og Facebook er full av stygge kommentarer og mye hat.

- Noen ganger lurer jeg på hvorfor en del er på sosiale medier. Jeg har alltid tenkt at jeg vil følge folk som inspirerer meg ( ... ) Men har aldri tenkt at jeg skal følge folk jeg misliker eller folk jeg ikke kjenner. Siste jeg har tenkt er å gidde å gå inn på noen sin profil og skrive hat og slenge igjen stygge kommentarer, skriver Riise på sin Instagram.

REAGERER: Dette bilde delte John Arne Riise på sin Instagram-story etter at han så seg lei av hetsen han fikk på sosiale medier. Foto: Skjermbilde
REAGERER: Dette bilde delte John Arne Riise på sin Instagram-story etter at han så seg lei av hetsen han fikk på sosiale medier. Foto: Skjermbilde Vis mer

Tidligere denne uka ble det bekreftet at John Arne Riise slutter som trener i Tønsberg-klubben Flint. Dette skjedde etter at klubben rykket ned fra 3. divisjon etter å ha tapt 1-2 for Oppsal.

Etter tapet la Flint inn en protest, fordi klubben mener at Oppsal endret startoppstillingen og gjorde for mange bytter. Protesten ble avvist, men Riise skulle slutte i jobben som trener uansett utfallet.

- Snakket dritt om
Etter nedrykket har oppmerksomheten mot den tidligere fotballstjerna vokst mye og ifølge han selv har det kommet mye uhyggelig meldinger og kommentarer hans vei. Riise har postet to forskjellige bilder på appen i løpet av de siste dagene hvor han kritiserer folk og medier som han mener har skrevet stygt om han.

- Hva er poenget med da med å være på SoMe? For å slenge hat til andre? Legge igjen stygge kommentarer? Aldri skjønt det der. At noen gidder å bruke energi og tid på å snakke dritt om folk dem ikke liker. Verst av alt, folk de ikke kjenner, skriver Riise og fortsetter:

- Samme er media. Siste uka har jeg blitt latterliggjort og snakket dritt om. Det er mye hat i de fleste mediesaker i kommentarfeltene. Da tenker jeg: Hvorfor gidder man? Kjenner de meg? Har de møtt meg? Er det slik man er oppdratt? Er det sjalusi? Misunnelse? Eller er jeg en så fæl person?

EKSER: Louise Angelica Riise og John Arne Riise dukket opp sammen på den røde løperen. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Sofie Losen. Vis mer

Får konsekvenser

Videre skriver Riise at han selv stort seg takler alt som kommer mot ham. Men at flere burde tenke seg om hva de driver med, og hvilke konsekvenser det kan ha for andre.

- Man kan takle mye. Man kan leve med mye. Men selv om man er i medias søkelys hele livet så betyr ikke det at man ikke har følelser. At man ikke har et liv som alle andre, skriver han.

I den første teksten som ble postet etter nyheten om at Flint rykket ned avslutter Riise med et sitat til de som har skrevet stygge kommentarer til han.

- Til dere som hater meg og vil jeg skal mislykkes, I'm just getting started on this road, skriver han.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra John Arne Riise fredag ettermiddag, uten å lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer