Tar kontakt i dag

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl krever at Kåre Valebrokk stiller på oppvaskmøte. Han truer med rettssak og boikott. I kveld møtes de for å snakke sammen.

Stensbøl har vært knallhard i kravet om at TV 2-sjefen stiller på hans kontor. Så langt har ikke Stensbøl hørt noen ting fra Valebrokk, mens Gerhard Helskog har gitt ham en uforbeholden unnskyldning. Som Stensbøl har akseptert. Valebrokk står ikke spesielt høyt i kurs på Sognsvann i dag.

- Jeg har aldri i mitt liv opplevd maken til arroganse. Her jobber vi dag og natt gjennom hele helga for å redusere skadevirkningene av deres journalistiske makkverk, men Valebrokk lener seg bare bakover og sier at han tar helg. Det er fryktelig skuffende, sier Stensbøl til Dagbladet. Han krever at Valebrokk stiller på kontoret sitt i løpet av formiddagen.

Men i dag er Valebrokk opptatt i retten i Bergen, der han står tiltalt for å ha brutt fotoforbudet i retten under saken mot Viggo Kristiansen og Baneheia-drapene. Dermed kan ikke Valebrokk stille på Stensbøls kontor i dag, og i morges avfeide han Stensbøls kritikk.

- Det har derimot vært en veldig travel helg. Vi har tatt kontakt med de vi kan ta kontakt med i utlandet for å få dem til å hjelpe oss. I går gikk blant annet budskapet vårt ut på CNN, sa Valebrokk til TV 2s «God Morgen Norge».

- Det er ikke sånn at vi hopper når Stensbøl sier hopp. Valebrokk er opptatt i hele dag og i morgen i retten. Men vi kommer til å ta kontakt med Kran og co, så får vi se når det passer å møtes, sier informasjonssjef i TV 2, Rune Indrøy, til Dagbladet.no.

Ifølge Nettavisen skal de to møtes på Gardermoen klokken 18.30 i kveld. Valebrokk setter seg rett på flyet til Oslo og møter Stensbøl for å diskutere hva de skal gjøre videre med skandalen «Rikets tilstand» har skapt.

<B>BLÅSTE UT</B>: Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl på vei for å blåse ut i Dagsrevyen. - Vi har gjort det vi kan for å forhindre en slik boikott, men dette er jo også et spørsmål om hvor lenge vi kan stå imot trykket. Vi må også ha forståelse for utøvernes frustrasjon, sier Stensbøl.