Ståle Solbakken

Tar kraftig oppgjør

Ståle Solbakken (53) irriterer seg over urealistiske 90-tallshelter.

STIKK: Ståle Solbakken mener flere av 90-tallsheltene som spilte under Drillo er for opptatt med å sammenligne landslaget med hvordan ting var da med nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM/OSLO: På en pressekonferanse etter Norges tap for Nederland og nok en kvalifiserings-exit, ble Ståle Solbakken spurt om han tror det blir skapt et urealistisk bilde av norske spilleres kvalitet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Da sendte han et stikk mot tidligere lagkamerater fra det norske landslaget på 90-tallet.

- Nei, det synes jeg ikke. Jeg synes mange er realistiske. De som er urealistiske er ofte de som spilte på landslaget på 90-tallet som ikke har fulgt med, sa han før han fortsatte.

- Der er det mange som tror at man kan gjøre det akkurat det samme som da.

Solbakken var imidlertid ikke ferdig der, og fortsatte tiraden:

- Det er så lett å kaste seg over oss når vi ikke kvalifiserer. Jeg har sagt til gutta at dette må vi leve med. Jeg er 100 prosent sikker, i hvert fall 99 prosent, at vi skal til EM i Tyskland. Selvfølgelig skal vi ta konstruktiv kritikk, men vi skal også se helhetsbildet.

- De 90-talls/Drillo-entusiastene. Både de som var på banen, og noen av de som var utafor banen. De har ikke fulgt med i tida. De driver og kravler tilbake til ei tid da ingen hadde hørt om soneforsvar. Det irriterer meg.

Treneren for 90-tallsheltene Egil «Drillo» Olsen sier etter kampen at han ikke ble overrasket over dagens utfall.

- Dette var skuffende, men ikke veldig overraskende. Mye ble ødelagt mot Latvia. Mye av det skyldes at vi har mistet Haaland. Det kunne vippet det vår vei, men slik gikk det ikke, sier Drillo i et intervju gjort av TV fra hans egen stue etter kampen.

Solbakken var selv en stor figur på det norske landslaget på 90-tallet, og fikk 58 kamper med flagget på brystet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer