Tar mensgrep

En ny avtale skal sikre menstruasjonsbeskyttelse for håndballjentene.

FORNØYDE: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Maren Nyland Aardahl etter landslagskampen i håndball mellom Norge og Sveits. Foto: Christoffer Andersen / NTB
FORNØYDE: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Maren Nyland Aardahl etter landslagskampen i håndball mellom Norge og Sveits. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert

En ny avtale mellom Norges Håndballforbund og det svenske selskapet RedLocker skal gi gratis mensbeskyttelse til samtlige spillere i håndball-VM.

Det opplyser sistnevnte til Dagbladet.

- Å tilby menstruasjonsbeskyttelse er en rettighet, for retten til å prestere på like vilkår. Det er en milepæl for likeverd og en mer likestilt verden, sier Liza Eriksson, grunnlegger og administrerende direktør i RedLocker.

BESKYTTELSE: Disse boksene vil dele ut gratis menstruasjonsbeskyttelse under håndball-VM. Foto: RedLocker
BESKYTTELSE: Disse boksene vil dele ut gratis menstruasjonsbeskyttelse under håndball-VM. Foto: RedLocker Vis mer

Dette er første gang at noe slikt tilbys under et verdensmesterskap i håndball, ifølge selskapet som lager automater med menstruasjonsbeskyttelse.

Landslagstrener for håndballkvinnene, Thorir Hergeirsson er positiv til avtalen.

- Dette er et veldig positivt initiativ, som jeg med glede stiller meg bak. Det blir stadig færre tabuer knyttet til kvinnehelse. Det er en positiv utvikling, som det er viktig at også vi mannlige trenere heier på og fortsetter å bidra til, sier han.

Håndball-VM for kvinner spilles i Norden, med Stavanger og Trondheim som arrangører i Norge. Automatene med menstruasjonsbeskyttelse vil være tilgjengelig begge steder.

Mesterskapet starter 29. november, og Norge møter Grønland i den første kampen. Den spilles i DNB Arena i Stavanger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer