- Tar minst ett gull

Drøyt to timer etter at de er ferdige med dagens juniorfinale, skal sju Byåsen-jenter kjempe om kongepokalen for A-laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  I juniorfinalen er vi favoritter, og vi skal ta minst ett gull, sier Gøril Snorroeggen (19).

-  Men aller helst vil vi vinne begge kampene. Det hadde vært fryktelig moro.

Gøril og de andre juniorjentene møter Tertnes til dagens første finale i Oslo Spektrum. Kampen starter 12.15. Drøyt fire timer seinere - 16.30 - starter Byåsens seniorfinale mot storfavoritt Larvik.

Tror på Larvik

-  Det blir to forskjellige utgangspunkt. Vi har vunnet junior-NM to år på rad, og er favoritter mot Tertnes. I den andre finalen forventer de fleste at Larvik skal vinne. De har et lag fullt av stjernespillere, sier Ingrid Nygård Pedersen og Marit Malm Frafjord.

-  Derfor blir vi mest skuffet om vi taper den første kampen. Men gjør vi det, kommer vi i alle fall til å være skikkelig gira til seniorfinalen.

Med to kamper så tett på hverandre blir det en utfordring for trener Valeri Putans å spare A-lagets unge nøkkelspillere i juniorkampen slik at de ikke går tomme for energi.

-  Valeri kommer nok til å spare flere av oss, men hvordan han gjør det, er veldig avhengig av kamputfallet. Vi vil gjerne ta juniorgullet, men dersom vi skaffer oss en tidlig ledelse på noen mål, får vi nok hvile litt mer, sier Gøril Snorroeggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.