Akershus skikrets

Tar mistillitsavgjørelse onsdag

Skipresident Erik Røste og hans styre kan få et mistillitsforslag i fanget om ikke lenge på grunn av Clas Brede Bråthen-håndteringen.

SKIPRESIDENT: Erik Røste får kritikk for håndteringen av Clas Brede Bråthen-saken. Foto: Ali Zare / NTB
SKIPRESIDENT: Erik Røste får kritikk for håndteringen av Clas Brede Bråthen-saken. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Trykker vi på knappen nå, blir det dramatisk. Det vil føre til furore i skiidretten.

Det sier Dag Helland-Hansen, leder for langrennskomiteen i Akershus skikrets, til Adresseavisen. I et møte hans komité hadde 13. oktober, ble det enstemmig vedtatt at den vil stille mistillitsforslag mot sittende skistyret.

Onsdag skal kretsstyret i Akershus behandle saken. Da blir det endelig avgjort om skikretsen stiller mistillitsforslag eller ikke. Bakgrunnen er den betente konflikten mellom hoppsjef Bråthen og Norges Skiforbund.

NRK omtalte saken først.

MØTE: Clas Brede Bråthen (52) og Skiforbundet møttes til drøftelsesmøtet. De skal ha nye samtaler neste torsdag, ifølge Bråthen. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet. Vis mer

Dette sier Røste om Helland-Hansens uttalelser og mulig mistillit:

- Denne saken er en stor belastning for hele organisasjonen, og vi har stor forståelse for frustrasjonen i Ski-Norge. Det er ingen tvil om at den negative oppmerksomheten den får i mediene og sosiale medier, gjør tillitsvalgte urolige. Det viktigste nå er at saken så raskt det lar seg gjøre får en avklaring. Det ble som kjent gjennomført drøftingsmøte tidligere denne uka, og dialogen fortsetter kommende uke, sier Røste til Adresseavisen.

17. august avslørte TV 2 Norges Skiforbunds beslutning om å avslutte Bråthens kontrakt som hoppsjef. Hans nåværende avtale løper ut i april neste år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer