Tar opp Gamst-benking med Hughes

Hareide møter Blackburn-sjefen i kveld.

(Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersen får stadig spørsmål om hvorfor han gjør det så mye bedre for klubblaget enn for Norge.

I forrige landskamp var imidlertid Gamst blant Norges beste i 2-2-kampen mot Hellas - mens han paradoksalt nok har falt i prestasjonene for Blackburn.

Da han ble plassert på benken til helgas kamp mot Sunderland, var det første gang på over to og et halvt år at Mark Hughes vraket Vadsø-gutten i en Premier League-kamp.

I kampen før det, hjemme mot Portsmouth, var det antydning til piping mot nordmannen da han ble byttet ut 11 minutter før slutt. Det opprørte spaltist John Myles i lokalavisa Lancashire Telegraph.

«Morten Gamst Pedersen gir alltid 100 prosent, noe som gjør at jeg ikke kan gå god for de supporterne som faktisk pep mot ham da han ble byttet ut. Uansett, det stemmer ikke for vår norske stjerne for tiden, og mange føler at det er på tide å sette ham på benken», skriver han.

- Kanskje trøtte bein?

Åge Hareide skal møte både Blackburn-manager Mark Hughes, Liverpool-manager Rafael Benitez og Aston Villa-manager Martin O\'Neill de neste dagene. Hughes står på programmet allerede i dag.

- Jeg kommer til å spørre han om det (benkingen av Gamst) i kveld, sier Hareide til Dagbladet.no.

IKKE LEVERT SOM NORMALT: Morten Gamst Pedersen har ikke klart å sette preg på Blackburn så langt denne sesongen, slik han har gjort de siste årene. I helga ble Vadsø-gutten vraket fra startoppstillingen i en Premier League-kamp for første gang på to og et halvt år. Foto: AFP
IKKE LEVERT SOM NORMALT: Morten Gamst Pedersen har ikke klart å sette preg på Blackburn så langt denne sesongen, slik han har gjort de siste årene. I helga ble Vadsø-gutten vraket fra startoppstillingen i en Premier League-kamp for første gang på to og et halvt år. Foto: AFP Vis mer

- Hva tenker du om at han vrakes for første gang på veldig lenge?

- Det får vi se på når vi kommer over. Årsaken kan jo være at Blackburn møter Larissa i UEFA-cupen til torsdag, sier Hareide.

Blackburn tapte 0-2 i den første kampen i Hellas, og ifølge rapportene var Gamst anonym før han ble byttet ut en halvtime før slutt.

- Kanskje Morten rett og slett skal hvile beina. Det er kanskje et tegn på at han er trøtt, sier Hareide.

Han tok ut Branns formspiller Petter Vaagen Moen i troppen sin i dag - som spiller i akkurat samme posisjon på klubblaget som Gamst gjør.

Hareide skryter voldsomt av hedmarkingens arbeidskapasitet, men det er lite som tyder på at han vil skyve Gamst Pedersen ut av laget mot Bosnia.

- Petter Vaagen kan være en utfordrer, men vi ønsker å bygge på det som ble prestert sist. Det vi så av venstresida vår med John Arne og Morten var veldig betryggende. Mange har mast på dem, men det var i særklasse den kampen hvor de har spilt best sammen, sier han til Dagbladet.no.

Roser Benitez

Tar opp Gamst-benking med Hughes

Dagen etter at Hareide har snakket med Hughes, går turen til Liverpool. Der skal han først se rødtrøyene i Champions League-kampen mot Marseilles, før han møter Rafael Benitez etter kampslutt.

Liverpool-sjefen har rykte på seg for å være lite velvillig innstilt overfor landslagssjefene som låner spillerne hans. I fjor refset han Hareide da John Arne Riise ble tatt ut i landslagstroppen mot Ungarn, selv om han var skadet.

Hareide har likevel bare positivt å melde om Benitez.

- Benitez er alltid utrolig hyggelig. Det var én gang jeg avlyste et møte selv, etter at Liverpool hadde tapt mot Arsenal i ligacupen. Da tenkte jeg at det var lite poeng i å strø salt i såret. Men for å ta et eksempel: Vi avtalte et møte som skulle finne sted like etter semifinalen i Champions League mot Chelsea. Nå endte jo det med seier til Liverpool, men han hadde stilt opp uansett om de hadde tapt. Han er veldig OK, og lett å snakke fotball med, insisterer Hareide overfor Dagbladet.no.

GOD MOT HELLAS:</B> Morten Gamst viste endelig fram hva som bor i ham i forrige landskamp mot Hellas.
<B>MØTER HAREIDE I KVELD:</B> Blackburn-manager Mark Hughes.