Erik «Myggen» Mykland

Tar oppgjør: - Fungerer ikke sammen

Fotballklubben Start har hatt noen trøblete dager. Onsdag åpnet klubblegenden Erik «Myggen» Mykland (52) opp om frustrasjon innad i klubben.

REAGERER: Erik «Myggen» Mykland (52) fyrte løs på onsdagens medlemsmøte. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
REAGERER: Erik «Myggen» Mykland (52) fyrte løs på onsdagens medlemsmøte. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Bare noen dager etter at kvalifiseringskampen mellom Start og Bryne ble avlyst grunnet for dårlige spilleforhold på Sør Arena, arrangerte klubben denne uka et medlemsmøte.

Der ble det blant annet lagt fram frustrasjon og kritikk fra medlemmer innad i klubben.

En av dem som tok til orde og fyrte løs mot egen klubb var Erik «Myggen» Mykland (52). Den tidligere Start-helten og landslagsspilleren har hovedansvaret for klubbens G15-lag.

- Overhodet ikke bra

Ifølge Avisen Kristiansand entret 52-åringen scenen og la fram sin frustrasjon innad i klubben.

- Jeg vil fortelle hvordan vi har det i sportslig avdeling i Start, og det er overhodet ikke bra. Vi fungerer ikke sammen som individer, sa «Myggen» som ifølge avisa snakket om hvordan sportslig avdeling legger føringer på utviklingsavdelingen.

FÅR TYN: Erling Braut Haaland lot det ikke ligge da Bernardo Silva kom sent til lagbildet. Video: Manchester City, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

«Myggen» spilte i sin tid 78 kamper for det norske fotballandslaget. På medlemsmøte dro treneren fram et eksempel om Start-talentet Adrian Nilsen. Mykland omtaler unggutten som «et av de råeste talentene han har sett».

- Han (Adrian) får ikke spille. Vi får beskjed om at andre spillere skal inn, som ikke har fått spille på førstelaget. Vi er nødt til å satse på våre egne, var den klare beskjeden fra Start-legenden.

Den kritikken kjente ikke Tomi Markovski, leder for utviklingsavdelingen i Start, seg igjen i. Han forteller til KRS at han ble overrasket over uttalelsene fra 52-åringen.

- Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke forsto helt hva han mente. Generelt sett har vi hatt et fantastisk år i utviklingsavdelingen i Start. Vi har tre spillere som har fått proffkontrakt og 13 spillere har trent med førstelaget denne sesongen, forklarer Markovski.

Trøblete periode

Sørlandsklubben har fått mye oppmerksomhet den siste uka etter at økonomiske problemer førte til at undervarmen på Sør Arena ikke ble skrudd på før kvalifiseringskampen mot Bryne. Banen ble ikke godkjent til å spille kamp på og Bryne avanserte på walkover.

Det førte til at Terje Marcussen, tidligere daglig leder i Start, tok på seg det fulle ansvaret og trakk seg på dagen.

Avlysningen betyr at Start spiller i Obos-ligaen også neste sesong.