Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar over Newcastle

Steve Bruce er Newcastles nye manager.

MANAGER: Steve Bruce skal lede Newcastle de neste tre årene. Foto: NTB scanpix
MANAGER: Steve Bruce skal lede Newcastle de neste tre årene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rafa Benitez ble hyllet for jobben han gjorde i Newcastle, men etter sesongslutt forsvant spanjolen likevel ut av dørene.

Nå har storklubben funnet hans erstatter.

Newcastle bekrefter i dag at Steve Bruce tar over som manager. 58-åringen har skrevet under på en treårskontrakt. Han får med seg Steve Agnew og Stephen Clemence som assistenttrenere.

- Jeg er henrykt og utrolig stolt over å ha blitt ansatt som ny manager i Newcastle. Dette er barndomsklubben min og det var også klubben faren min holdt med. Dette er et svært spesielt øyeblikk for meg og min familie, forteller Bruce til klubbens hjemmeside.

Klubben endte på 13.-plass forrige sesong. Klubbeier Mike Ashley har vært under konstant kritikk i en årrekke for hans manglende vilje til å investere i klubben, og mange pekte på Benitez som den eneste årsaken til at klubben overlevde i divisjonen.

Bruce erkjenner at det er en vanskelig oppgave han har tatt på seg.

- Vi har en enorm utfordring foran oss, men jeg og støtteapparatet er klar for den. Vi skal brette opp ermene, og gi alt for å sikre at supporterne har et suksessfullt lag som de kan være stolte av, sier manageren.

Steve Bruce hadde en stor spillerkarriere, med mange suksessfulle år i Manchester United blant annet. Etter han la støvlene på hylla, har han ledet ti klubber på 21 år. Bruce ble ansatt som manager i Sheffield Wednesday i februar, men kun fem måneder senere er han altså klar for Newcastle.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!