Steven Gerrard

Tar over Premier League-klubb

Liverpool-legenden Steven Gerrard (41) er tilbake i Premier League. Han tar over Aston Villa.

VILLA: Steven Gerrard er ansatt som ny hovedtrener i Aston Villa. Foto: NTB
VILLA: Steven Gerrard er ansatt som ny hovedtrener i Aston Villa. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den legendariske midtbanespilleren tar over Aston Villa, som for kort tid siden valgte å sparke Dean Smith. Det bekrefter Birmingham-klubben på sine egne hjemmesider.

- Aston Villa er en klubb med en rik historie og tradisjon i engelsk fotball, og jeg er utrolig stolt over å bli deres nye hovedtrener, sier Gerrard i den offisielle pressemeldingen.

Gerrard har siden 2018 være hovedtrener i skotske Rangers, der han var med å lede klubben tilbake til toppen av skotsk fotball.

Under Gerrards ledelse vant nemlig Rangers toppdivisjonen forrige sesong, hvilket var deres første seriegull siden 2010/2011-sesongen. Samtlige seriegull siden den gang hadde blitt vunnet av erkerival Celtic.

Gerrard rakk ikke å vinne noe seriegull med Liverpool i løpet av sin legendariske karriere. Men han har fortsatt en lang og stor merittliste å vise til.

DEN GANG DA: Steven Gerrard, og blant andre Jamie Carragher, sto for en av tidenes opphentinger i en Champions League-finale. Foto: Andy Hooper/Daily Mail/REX
DEN GANG DA: Steven Gerrard, og blant andre Jamie Carragher, sto for en av tidenes opphentinger i en Champions League-finale. Foto: Andy Hooper/Daily Mail/REX Vis mer

Størst av alle bragder var Champions League-triumfen i 2005 med Liverpool, der han, sammen med blant andre John Arne Riise, snudde 0-3 til 3-3 mot AC Milan. Deretter vant Liverpool på straffer.

Han har også vært med å vinne både FA-cup og UEFA-cup med Liverpool i løpet av sin karriere i klubben mellom 1998 og 2015.

Gerrard fikk også 115 kamper for det engelske landslaget, og representerte England under tre EM- og tre VM-sluttspill.

41-åringen har tidligere trent ungdomslag for Liverpool, der han blant annet var sjef for Edvard Tagseth, som i dag spiller for Rosenborg.

Aston Villa ligger i skrivende stund på 16. plass, to plasser over nedrykk, etter 11 spilte kamper av årets Premier League-sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer