Steven Gerrard

Tar over Premier League-klubb

Liverpool-legenden Steven Gerrard (41) er tilbake i Premier League. Han tar over Aston Villa.

VILLA: Steven Gerrard er ansatt som ny hovedtrener i Aston Villa. Foto: NTB
VILLA: Steven Gerrard er ansatt som ny hovedtrener i Aston Villa. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den legendariske midtbanespilleren tar over Aston Villa, som for kort tid siden valgte å sparke Dean Smith. Det bekrefter Birmingham-klubben på sine egne hjemmesider.

- Aston Villa er en klubb med en rik historie og tradisjon i engelsk fotball, og jeg er utrolig stolt over å bli deres nye hovedtrener, sier Gerrard i den offisielle pressemeldingen.

Gerrard har siden 2018 være hovedtrener i skotske Rangers, der han var med å lede klubben tilbake til toppen av skotsk fotball.

Under Gerrards ledelse vant nemlig Rangers toppdivisjonen forrige sesong, hvilket var deres første seriegull siden 2010/2011-sesongen. Samtlige seriegull siden den gang hadde blitt vunnet av erkerival Celtic.

Gerrard rakk ikke å vinne noe seriegull med Liverpool i løpet av sin legendariske karriere. Men han har fortsatt en lang og stor merittliste å vise til.

Størst av alle bragder var Champions League-triumfen i 2005 med Liverpool, der han, sammen med blant andre John Arne Riise, snudde 0-3 til 3-3 mot AC Milan. Deretter vant Liverpool på straffer.

Han har også vært med å vinne både FA-cup og UEFA-cup med Liverpool i løpet av sin karriere i klubben mellom 1998 og 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.