Norsk fotball:

Tar over Vålerenga

Nyheten slo ned som ei bombe: Geir Bakke (53) er Vålerengas nye trener.

SJEF PÅ VALLE: Geir Bakke ble onsdag presentert som ny Vålerenga-trener. Foto: Geir Olsen / NTB
SJEF PÅ VALLE: Geir Bakke ble onsdag presentert som ny Vålerenga-trener. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ÅRÅSEN/VALLE (Dagbladet): I morgentimene onsdag kom nyheten som fikk mange til å sette morgenkaffen i halsen:

«Geir Bakke gir seg i LSK og går til VIF».

- Vålerenga har kommet med et tilbud som Geir sannsynligvis følte at han ikke kunne si nei til. Det er selvfølgelig synd for oss, og skuffende, sa LSKs styreleder Morten Kokkim i en pressemelding.

TIDLIGERE ASSISTENT: Geir Bakke var assistent under Kjetil Rekdal i Vålerenga. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
TIDLIGERE ASSISTENT: Geir Bakke var assistent under Kjetil Rekdal i Vålerenga. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Vis mer

Mange reaksjoner

Nyheten fikk både supporterledere, eksperter og kommentatorer til å reagere. Først noen timer etter at Lillestrøm hadde offentliggjort overgangen, kom Geir Bakke og Vålerenga på banen.

53-åringen fra Rælingen var klar på at han er glad for å være tilbake i klubben han forlot tilbake i 2005.

- At klubben jeg går til, er Vålerenga, vil sikkert oppleves anstrengt for flere LSK-supportere, men denne muligheten tente meg. Jeg har vært i Vålerenga i seks år tidligere, og det skal bli spennende å komme tilbake, sier Bakke.

HVA?! Jesper Mathisen måtte sjekke kalenderen da nyheten ble publisert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HVA?! Jesper Mathisen måtte sjekke kalenderen da nyheten ble publisert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bakke har vært hovedtrener i Lillestrøm i tre og et halvt år og har løftet klubben opp fra 1. divisjon til å kjempe i toppen av Eliteserien.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sier til Dagbladet at han måtte sjekke kalenderen da nyheten kom.

- Jeg måtte sjekke om det var 1. april. Man tror nesten ikke det man leser. Det er en sjokkovergang, sier Mathisen til Dagbladet.

Mathisen tror det vil bli store reaksjoner på overgangen, når den suksessfulle treneren nå bytter til erkerivalen i Oslo.

- Jeg tror nesten ikke det jeg ser, fortsetter han.

ILLSINT: Supporterleder Tony Johansen valgte denne t-skjorta da han dukket opp på LSK-trening. Foto: Joachim Remvik / Dagbladet
ILLSINT: Supporterleder Tony Johansen valgte denne t-skjorta da han dukket opp på LSK-trening. Foto: Joachim Remvik / Dagbladet Vis mer

Mathisen fikk rett. Reaksjonene var mange. Supportleder i Kanari-Fansen, Tony Johansen, møtte opp på Lillestrøm-trening med en gul T-skjorte med teksten «HATER ENGA» på.

- Han skjønner nok ikke konsekvensene. Man gjør ikke dette med det rivaleriet som er mellom klubben. Men dette er det største sviket i norsk fotball gjennom tidene, sier supporterlederen til Romerikes Blad.

RYSTET: Ivar Hoff visste ikke hva han skulle si da det ble kjent at Geir Bakke tar over Vålerenga. Her fra et tidligere Dagbla-intervju. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RYSTET: Ivar Hoff visste ikke hva han skulle si da det ble kjent at Geir Bakke tar over Vålerenga. Her fra et tidligere Dagbla-intervju. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Lamslått LSK-legende

Dagbladet snakket kort tid etter offentliggjøringen med LSK-legende Ivar Hoff. Den tidligere LSK-treneren var lamslått av det han fikk servert til morgenkaffen onsdag morgen.

- Da jeg leste at Bakke blir trener i Vålerenga, trodde jeg det var svensken Hans Bakke. Det er klart du reagerer, sier Hoff.

- Jeg har aldri opplevd maken, fortsetter han.

- Hvordan tror du Kanari-Fansen vil reagere på dette framover?

- Det gidder jeg ikke bruke noen kalorier på. Jeg vil ikke bruke de uttrykkene. Men jeg forstår enhver reaksjon på dette. Det er pengene som rår, sånn har det blitt i fotballen, utdyper 75-åringen.

Klar tale fra Lillestrøms sportsdirektør Simon Mesfin etter Geir Bakkes sjokkovergang til Vålerenga: - Må ta på seg rustning når han kommer hit. Reporter: Edward Stenlund / Bård Sørø Olsen. Video: Bård Sørø Olsen. Vis mer

Uenighet på Lillestrøm

Bakke ble presentert som trener på en pressekonferanse rundt lunsjtider på Intility. Der handlet naturligvis mye om hans forhold til Lillestrøm.

- Jeg ble i en viss grad veldig blå den gang, men jeg har også vokst opp rett ved elva utenfor Åråsen. Så selv om det er to rivaliserende klubber, er jeg faktisk gul og blå. Det er vanskelig å svelge for ganske mange på begge fronter, sa Bakke.

HODEBRY: Simon Mesfin og Frode Kippe på onsdagens LSK-trening. Klubben opplyser at Mesfin og Kippe vil lede laget mot Sandefjord førstkommende søndag. Foto: Geir Olsen / NTB
HODEBRY: Simon Mesfin og Frode Kippe på onsdagens LSK-trening. Klubben opplyser at Mesfin og Kippe vil lede laget mot Sandefjord førstkommende søndag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Nærmest umiddelbart etter at Vålerenga var ferdig med sin presseseanse, snakket Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin og kaptein Gjermund Åsen med pressen.

- Jeg har kjent Geir siden jeg var 16 år. Jeg er ikke enig i valget han har tatt. Jeg respekterer valget han har gjort for sin egen karriere, men jeg respekterer ikke at han går til Vålerenga. Og det har han fått høre, sier Mesfin og fortsetter.

- Jeg har sagt at han må flytte kjappest mulig ut av leiligheten han har i Lillestrøm. Og at han ikke trenger å komme til Lillestrøm med det første.

På Dagbladets spørsmål om Mesfin tror Bakke vil gjøre en god jobb i hovedstaden, var sportssjefen klinkende klar.

- Det driter jeg i, var svaret fra mannen som skal lede Lillestrøm mot Sandefjord på søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer