Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

U21-landslaget mister trolig poengene mot Kosovo

Tar på seg skylda for U21-glippen: - Uvirkelig. Man blir sjokkert, skuffa og veldig lei seg

U21-landslaget mister mest sannsynlig seieren mot Kosovo. Alf Hansen tar på seg ansvaret.

TAR ANVSAR: Alf Hansen, direktør i NFFs sportsavdeling, tok på seg ansvaret for glippen som førte til at Norge U21 mest sannsynlig mister seieren mot Kosovo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TAR ANVSAR: Alf Hansen, direktør i NFFs sportsavdeling, tok på seg ansvaret for glippen som førte til at Norge U21 mest sannsynlig mister seieren mot Kosovo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Det er utenkelig for oss at det har skjedd. Det sier oss én ting: Systemet og rutinene vi trodde var gode nok, er ikke det. Og det er mitt ansvar. Det er jeg som leder avdelingen, sier direktør i NFFs sportsavdeling, Alf Hansen, til Dagbladet.

Midtstopper Kristoffer Ajer spilte hele kampen og scoret mot Kosovo i U21-landslagets 5-0-seier på mandag. Men Rælingen-gutten skulle aldri vært på banen.

I sin forrige landskamp, for G19 mot Spania 27. mars, ble nemlig Ajer utvist. Da er regelen at du må sone første kamp på samme nivå eller på nivå over. Ajer har ikke spilt landskamp i etterkant og skulle ikke spilt EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo på mandag.

- Tragisk

Glippen ble aldri oppdaget i NFF-systemet.

- Dette er en veldig kjedelig sak. Vi fikk en flott start som nå har fått en skudd for baugen. Det er trist for gutta at de må oppleve dette. Det har skjedd en glipp i våre rutiner og vårt system. At det mest sannsynlig får en sportslig konsekvens er enda mer tragisk, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

SER UT TIL Å MISTE POENG: U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud fikk vite om glippen i går, en glipp som mest sannsynlig fører til at U21-landslagets seier mot Kosovo strykes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SER UT TIL Å MISTE POENG: U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud fikk vite om glippen i går, en glipp som mest sannsynlig fører til at U21-landslagets seier mot Kosovo strykes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Det var noen forferdelige minutter. Da vi skjønte at dette hadde skjedd og konsekvensene det kan få, var det ikke noen god tid for oss. Man blir fortvila, men også overraska. Normalt sett er dette en profesjonell organisasjon. Når det skjer er det nesten uvirkelig. Man blir sjokkert, skuffa og veldig lei seg. Spesielt på vegne av spillerne, sier Hansen til Dagbladet, og legger til at det var UEFA som ga NFF beskjed om dette.

Ajer skal ha spurt

I etterkant av hendelsen meldte TV 2-ekspert Jesper Mathisen at Ajer selv spurte om det røde kortet mot Spania ville ha noe å si for neste kamp med U21. Han fikk svar om at det ikke var et problem.

- Hva Kristoffer Ajer spurte om etter G19-kampen vet jeg ikke, men det er beklagelig hvis han har spurt og ikke fått svar. Jeg var ikke klar over dette. Det er det administrative sitt ansvar. At det skjer, er menneskelig. sier Smerud, som fikk vite om dette i går.

- Dom om to til tre uker

Det er likevel ikke 100 prosent avklart at Norge mister poengene.

- Vi har seks dager til å svare på UEFAs oppdagelser, og så er det de som behandler. Så er det ankemuligheter. Når dommen kommer ligger utenfor mitt ansvarsområde, men jeg antar at den kommer om to til tre uker, sier Hansen.

- Hvordan skal dere unngå dette i fremtiden?

- Jobbe med rutiner, og sørge for at det er god kommunikasjon innad rundt rutinene.

Hele Norges coronakart