Tar par-grep

Aleksander Aamodt Kilde (30) håper å ta med seg den knallgode formen inn i rennene i Val Gardena og Alta Badia. Så venter juleferie og fire dager med kjæresten Mikaela Shiffrin (27). Julegaven er kjøpt inn.

SUPERPAR: Mikaela Shiffrin og Aleksander Aamodt Kilde. Foto: NTB
SUPERPAR: Mikaela Shiffrin og Aleksander Aamodt Kilde. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Aleksander Aamodt Kilde har startet sesongen på ypperste vis. Han vant utforen i Lake Louise og Beaver Creek. Og han vant super G i Beaver Creek.

De neste dagene står i utgangspunktet fem renn for tur. I Val Gardena og Alta Badia i Italia kan han sette solide standarder for resten av sesongen.

- Livet er bra. Jeg har nettopp spist lunsj, sier Kilde til Dagbladet fra flotte Val Gardena.

STRÅLENDE FORHOLD: Aleksander Aamodt Kilde testet utforløypa under trening i Val Gardena i går. Foto: NTB
STRÅLENDE FORHOLD: Aleksander Aamodt Kilde testet utforløypa under trening i Val Gardena i går. Foto: NTB Vis mer

- Det ser veldig fint ut. Dette er Val Gardena på sitt beste. Været er bra nå, men det skal komme litt vær inn. Så håper jeg det blir greit. Formen er bra og jeg er klar. Jeg gleder meg til denne helga, forteller han.

Torsdag er det utfor, fredag super G og lørdag utfor. Søndag og mandag forflytter sirkuset seg til Alta Badia og storslalåm.

- Det er snakk om fem renn maksimalt. Jeg får se om jeg starter alle sammen. I utgangspunktet skal jeg kjøre storslalåmen i Alta Badia også, så får vi se.

UTFORDRENDE: Aleksander Aamodt Kilde letter fra bakken i løypa. Foto: NTB
UTFORDRENDE: Aleksander Aamodt Kilde letter fra bakken i løypa. Foto: NTB Vis mer

- Hvilke vurderinger gjør du underveis?

- Jeg kjenner det mest på kroppen, hvis kneet ikke tåler belastningen. I utforen er det lange hopp og harde landinger. Det er ofte her jeg kjenner det mest i kroppen etter at jeg er ferdig.

TRIUMF: Aleksander Aamodt Kilde feirer etter å ha vunnet super G i Beaver Creek i begynnelsen av desember. Foto: NTB
TRIUMF: Aleksander Aamodt Kilde feirer etter å ha vunnet super G i Beaver Creek i begynnelsen av desember. Foto: NTB Vis mer

Jula feirer han i Mellom-Europa, med familien og alpinkjæresten Mikaela Shiffrin fra USA.

- Jeg skal ha to dager i Innsbruck med familien. Så skal jeg møte Mikaela et eller annet sted. Vi har ikke helt bestemt oss for hvor vi skal. Men et eller annet sted i Mellom-Europa blir det.

- Hvor mange dager får dere sammen?

- Fire dager. Det er ganske bra. Vi tar det litt som det kommer. Vi har ikke muligheten til å planlegge altfor mye. Vi finner nok et sted hvor det er muligheter for å trene.

SUPERPAR: Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin testet den røde løper utenfor Dolby-teateret i Los Angeles i sommer. Foto: NTB
SUPERPAR: Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin testet den røde løper utenfor Dolby-teateret i Los Angeles i sommer. Foto: NTB Vis mer

- Har du fått kjøpt julegave?

- Det fikk jeg tid til da jeg var i Innsbruck nå. Det skal gå greit med stemningen, sier Kilde og humrer.

Det var i fjor vår at det ble kjent at de to er kjærester. Med sine respektive meritter i alpint er de på godt norsk et superpar. Han har sølv og bronse fra OL, og har vunnet 16 verdenscuprenn. Hun har to OL-gull og seks VM-gull. I tillegg har hun 76 seirer i verdenscupen.

- Hva tenker du om oppmerksomheten rundt dere?

- Den har vært enorm, men det er hyggelig. Folk bryr seg og følger med. Vi er fortsatt forelsket og trives veldig godt i hverandres selskap. Vi støtter hverandre på gode og vonde dager.

GODT TRENT: Aleksander Aamodt Kilde kalles bare «hulken» av sine lagkamerater. I en video han har delt på sosiale medier kan du hvorfor. Video: @akilde Vis mer

Kilde fortsetter:

- Det kommer nok til å vare en stund, dette her - med mindre det skjer noe drastisk. Jeg tror vi begge er fornøyde med hvordan ting er nå om dagen. Vi trives med hverandre som partnere, og det er veldig hyggelig.

- Vurderer dere å ta forholdet et skritt videre?

- Det er ikke et tema før du har muligheten til å bruke litt mer tid sammen. Vi tar steg for steg. Det er litt det som blir viktig, at vi ikke går for fort fram.

Med 250 reisedager i året sier det seg selv at det går i rykk og napp når de kan møtes.

- Vi får nesten ikke truffet hverandre om vinteren. Det blir mye i perioder. Og så blir det ingenting i andre perioder. Vi får testet forholdet når vi er mye sammen. Det har fungert veldig bra til nå.

De norske alpinistene fikk en strålende helg nå sist. Søndag vant Lucas Braathen slalåmen i franske Val d'Isère.

- Han er en fargeklatt som er bra for sporten, slår Kilde fast, før fartslaget jakter nye topplasseringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer