Tar pause fra landslaget

Fotballstjerna Caroline Graham Hansen (27) tar pause fra landslaget. - Vi visste ikke om dette i forkant, sier landslagstrener Hege Riise til Dagbladet

TAR PAUSE: Caroline Graham Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB
TAR PAUSE: Caroline Graham Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Graham Hansen deler nyheten på Instagram.

- Det er med tungt hjerte jeg skriver dette. Forteller det jeg nå deler med dere. Landslaget har vært en del av livet mitt siden jeg var 16 år. Jeg har vokst opp her. Fått opplevelser, minner og venner for livet, skriver hun på Instagram.

27-åringen understreker at hun må lytte til kroppen.

- Etter et fjorår med hjerteproblemer og nesten 50 kamper, kjenner jeg fortsatt på en fatigue som gjør at jeg må velge å lytte til kroppen. Jeg trenger hvile, skriver hun videre.

I AKSJON: Caroline Graham Hansen. Foto: Shutterstock
I AKSJON: Caroline Graham Hansen. Foto: Shutterstock Vis mer

Barcelona-stjerna legger til at hun kommer til å savne landslaget, men avskriver ikke en potensiell retur.

- Uansett hvor tungt dette føles akkurat nå, så håper jeg at dette ikke er et «takk for alt», men et «på gjensyn». Jeg håper dere kjører på og vinner fram. Dere fortjener suksess. Jeg unner dere det av hele mitt hjerte. Vær sterkere sammen så er alt mulig.

- Har forsøkt å ringe

Til Dagbladet forteller landslagssjef Hege Riise at ledelsen ikke var informert før Graham Hansens melding ble lagt ut:

- Vi visste ikke om dette i forkant. Vi fikk en beskjed rett før det ble lagt ut. Samtidig så tenker jeg litt på tidspunktet for dette, når man kjenner at man er sliten ... da tror jeg ikke den ene eller den andre dagen spiller så stor rolle, sier Riise.

IKKE INFORMERT: Hege Riise foreller at landslagsledelsen ikke ble informert i forkant av Graham Hansens melding..Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
IKKE INFORMERT: Hege Riise foreller at landslagsledelsen ikke ble informert i forkant av Graham Hansens melding..Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

- Dette handler om å være ærlig overfor seg selv. Det er det viktigste.

- Er du skuffa over at dere ikke fikk noen beskjed om dette?

- Nei, vi er ikke skuffa over det, sier Riise, som forteller at landslagsledelsen besøkte Graham Hansen for en drøyt uke siden.

- Vi hadde en fotballprat, og der ga hun uttrykk for at hun var sliten.

Likevel har de to ikke snakket sammen i etterkant av meldingen.

- Jeg har forsøkt å ringe henne. Jeg ønsker å få snakket med henne, sier Riise, som ikke tror det ligger noen andre grunner bak landslagspausen enn det som står i meldingen på sosiale medier.

- Det er veldig tydelig det Caro har formidla, og det var litt av det hun sa til oss før også.

Riise forteller at ledelsen var triste og lei seg da meldingen fra Graham Hansen tikket inn, men at de tar dette med fatning.

- Dette ruller videre, det er det ikke om! Vi skulle gjerne hatt med Caro, men hun tar en pause for helsas skyld, og det respekterer vi fullt ut, sier landslagstreneren.

Diagnosert med hjerteproblem

I et lengre intervju med TV 2 i mars åpnet Caroline Graham Hansen opp om sine helseproblemer.

Tester hadde viste at Graham Hansen hadde pådratt seg hjerteproblemer som går under betegnelsen Takyakardi.

Uregelmessig hjertevirksomhet ved takykardi kan være tegn på hjertesykdom.

- Noen får det hyppig, mens andre får det sjeldent. Det er veldig individuelt hva som fremprovoserer det, for min del var det mye trening og reising. Dersom hjertet ikke fungerer som det skal, så vil man over tid bli veldig sliten av å ikke gjøre noe som helst, som det ble for meg, uttalte hun.

CULER: Det har vært en lang sesong for Caroline Graham Hansen både for Barcelona og Norge. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock
CULER: Det har vært en lang sesong for Caroline Graham Hansen både for Barcelona og Norge. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock Vis mer

Problemene oppsto første gang under Norges VM-kvalikkamp mot Polen 21. oktober. Hun falt ned i knestående etter et løp. Hun varslet lege i pausen, men fullførte kampen.

Men det var starten på en lang periode med problemer og undersøkelser. En liknende episode som den under landskampen skjedde i en seriekamp med Barcelona i november. I ettertid kom hun også til at hun hadde kjent seg sliten i et halvår før den første episoden på landslaget.

- Jeg var så sliten at jeg nesten ikke klarte å komme meg ut av sengen om morgenen, har hun uttalt til TV2.

- Har vært mye

En som reagerer på Graham Hansens valg om å tre til side i den neste perioden er TV 2s fotballekspert, og tidligere landslagsspiller, Solveig Gulbrandsen:

- Det er selvsagt synd. Hun er en viktig spille for Norge, og har vært det i kvalifiseringskampene våre. Hun skaper sjanser og ubalanse, og bidrar med mål, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

Hun er tydelig på at det likevel er andre ting i livet som nå er viktigere for Graham Hansen.

- Det har tatt på for Caro over lengre tid, hun har fått noen nedturer. Hun har vært skada, hun tapte Champions League-finalen og problemene med hjertet. I tillegg har hun måttet stå i en del stormer alene, sier Gulbrandsen.

- Det har vært store forventninger til henne, og at hun skal redde Norge. Så jeg skjønner dette. Det har vært mye, og kanskje for mye med landslaget på toppen. Jeg håper dette snur, og at hun kommer tilbake.

Tidligere denne uken ble Graham Hansen tatt ut av nyansatte Hege Riise

På sine ni år på landslaget har Graham Hansen fått 98 kamper og 44 mål. Graham Hansen-beskjeden kommer dagen etter Hege Riise tok ut sin første landslagstropp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer