Tar pause

LILLESTRØM (Dagbladet): Ryggskadde Kjetil Rekdal truet med å nekte spillerne sine pinsefri om de ikke vant på Åråsen. Rekdal var tidvis rasende på benken, men lot nåde gå for rett etter uavgjort. I dag blir han med gutta på byen.

Vålerenga kom til Lillestrøm med to strake tap mot Viking og Lyn.

- Før kampen sa jeg at de ikke fikk fri tre dager på rad om det ble tre tap på rad. Men med seier skulle de få tre fridager, sier Rekdal.

Det ble uavgjort, og spillerne fryktet det verste fra Rekdal, som for første gang i år ledet laget sitt fra benken.

- Gutta kommer tilbake i kampen, og sikrer et hardt tilkjempet poeng. Må se litt på det også. Jeg har gitt gutta fri til mandag. Vi har hatt et knallhardt program, og må glemme fotball noen dager for å bli klare igjen. Vi har to tøffe kamper på rad, men det er ikke umulig å slå verken Rosenborg (hjemme 25. mai) eller Molde (borte 2. juni) slik serien er nå.

- Mentalt slitne

Rekdal merker at Vålerenga-spillerne er nedkjørte.

- Når Vålerenga spiller er det dessuten mye folk, voldsom stemning og dramatikk hver gang. Dette er mentalt slitsomt. Vi hadde tre kamper på seks dager i forrige uke. Dessuten spilte vi 35 minutter med ti mann mot Odd. Det siste merket jeg mot slutten mot Viking kampen etter. Da de kom over oss hadde vi ingenting å stå imot med.

Derfor skal det hviles.

- Vi trenger fri noen dager. I kveld kan det jo hende noen av gutta tar seg en tur ut. Ikke umulig jeg blir med sjøl. Jeg slenger meg med der det skjer, men er ikke den som har hælene høyest i taket.

Helst bør han ligge på ryggen og hvile. Etter litt nøling innrømmer han at det var ryggen som plasserte ham på sidelinja mot LSK.

- Jeg fikk en smell mot Lyn, har fått behandling gjennom uka og testa meg i dag tidlig. Det gikk greit, men under oppvarmingen før kampen kjente jeg at jeg ikke var hundre prosent.

I hans første kamp på benken i år gikk det ikke lang tid før han kokte over på grunn av slurvete spillere.

- Jeg var ganske sint. Spurte på forhånd om spillerne var sikre på at de hadde riktige sko, og derfor blir jeg provosert når jeg ser en del av dem skli rundt utpå der. Det er amatørmessig. Tobias Grahn fikk blant annet passet påskrevet et par ganger før han kom ut og skiftet sko. Da hadde han gått i bakken tre ganger i løpet av et par minutter.

Skadd Belsvik

Grahns spissmakker Petter Belsvik, holdt seg definitivt på beina, og utliknet for Vålerenga med hodet. Nå mangler han bare ett mål på å tangere Odd Iversens 158. Han mener Rekdals pinsepause er svært fornuftig.

- Det er fornuftig å ta fri litt nå. Det er mange som er slitne. Spesielt gutta på midtbanen. David (Hanssen) og Stian (Ohr) har tøffe jobber på banen. De har godt av litt fri nå.

Han liker tillatelsen til bytur også.

- Tur på byen? Det er jo helt utrolig, he-he. Men Kjetil har skjønt psykologien i dette. Når trenere gir lov, er spillerne alltid veldig rolige og behersket. Men når treneren kommer med forbud, blir det helt Texas. Kjetil er en fornuftig kar, sier Belsvik, som måtte byttes ut etter en saftig takling av Torgeir Bjarmann.

- Jeg ble truffet på akillesen akkurat der hvor jeg var skadd sist. Ble bare vondere og vondere utover i kampen, og jeg måtte ut. Men nå er det heldigvis ti dager til neste kamp, og de ti dagene trenger jeg.

Bitter bom

Kampen ble som ventet tett og fartsfylt fra start med Lillestrøm som det klart beste laget. Torgeir Bjarmann (33) sendte Lillestrøm i ledelsen da Morten Bakke kom på halvdistanse på et frispark.

- En typisk Bjarmann-scoring. Ikke pent, men jeg presser den inn, sier banens nesteldste spiller.

Men så var det altså banens eldste spiller som også brukte hodet.

- Jeg scorer ikke de mest praktfulle målene, men jeg scorer i alle fall. Hadde gjort seg med et Zidane-skudd som nummer 158 eller 159, sier Belsvik (35).

SLITEN NÅ: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal truet med trening i pinsen hvis de tapte for Lillestrøm. Oslo-gutta klarte jobben og har late dager. - Vi har hatt et knallhardt program, og må glemme fotball noen dager for å bli klare igjen, sier VIF-treneren.