Tar RBK kvelertak på trondheimsidretten?

TRONDHEIM (Dagbladet): Er Rosenborgs suksess ødeleggende for de andre idrettslagene i Trondheim? Eller er den slags spørsmål bare en forfølgelse av RBK?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Debatten raser i trønderhovedstaden, der tonen er skarp mellom trener Nils Arne Eggen og Adresseavisens sportskommentator Otto Ulseth.

«Stakkars Rosenborg, som blir forfulgt av friidrettsfolket!» skriver en tydelig ironisk Ulseth i gårsdagens avis. Han mener det er ufint av Nils Arne Eggen å beskylde friidrettsmiljøet for å være sutrete.

Idrettslagene som lever i skyggen av Rosenborg, som for eksempel håndballklubben Byåsen og ishockeyklubben TIK, sliter både økonomisk og sportslig. Samtidig er det høyst uklart hvor friidretten skal gjøre av seg nå som Lerkendal blir gjort om til en rein fotballarena.

Forklaringsproblem

«RBK begynner gradvis å få et forklaringsproblem i forhold til andre idretter i sitt omland,» skrev Otto Ulseth i en kommentar sist onsdag. Han mener det ikke nytter å si at klubben gjør det som er best for seg, hvis selve fundamentet for dens drift smuldrer bort.

Ulseth ser for seg en framtid der de lokale fotballspillerne forsvinner, der håndballklubbene gir opp, ishockeyen blir slått en gang for alle og friidretten dør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer