Tar RBK kvelertak på trondheimsidretten?

TRONDHEIM (Dagbladet): Er Rosenborgs suksess ødeleggende for de andre idrettslagene i Trondheim? Eller er den slags spørsmål bare en forfølgelse av RBK?

Debatten raser i trønderhovedstaden, der tonen er skarp mellom trener Nils Arne Eggen og Adresseavisens sportskommentator Otto Ulseth.

«Stakkars Rosenborg, som blir forfulgt av friidrettsfolket!» skriver en tydelig ironisk Ulseth i gårsdagens avis. Han mener det er ufint av Nils Arne Eggen å beskylde friidrettsmiljøet for å være sutrete.

Idrettslagene som lever i skyggen av Rosenborg, som for eksempel håndballklubben Byåsen og ishockeyklubben TIK, sliter både økonomisk og sportslig. Samtidig er det høyst uklart hvor friidretten skal gjøre av seg nå som Lerkendal blir gjort om til en rein fotballarena.

Forklaringsproblem

«RBK begynner gradvis å få et forklaringsproblem i forhold til andre idretter i sitt omland,» skrev Otto Ulseth i en kommentar sist onsdag. Han mener det ikke nytter å si at klubben gjør det som er best for seg, hvis selve fundamentet for dens drift smuldrer bort.

Ulseth ser for seg en framtid der de lokale fotballspillerne forsvinner, der håndballklubbene gir opp, ishockeyen blir slått en gang for alle og friidretten dør.

«Når vi kommer dit hen, vil det kanskje gå opp selv for rosenborgerne at det ble så kaldt på toppen, helt alene. Kanskje de ikke engang står på toppen lenger?» skrev sportskommentatoren.

Skyllebøtte

Dermed måtte han tåle ei verbal skyllebøtte fra Nils Arne Eggen på Lerkendal 24. mai, rett etter kampen mot Odd. I et seinere intervju beskylder RBK-treneren friidretten for å være sutrete og Adresseavisen for å fare med usannheter.

- At vi skulle ta kvelertak på idretten er direkte usant. Jeg finner kritikken veldig urettferdig og jeg blir litt matt når jeg leser i Adressa at vi må ta ansvaret for at andre har det vanskelig. Jeg trodde alle syntes det var all right at vi forsøker å gjøre RBK så god som mulig, sier Eggen i intervjuet.

Til dette svarer Ulseth i gårsdagens kommentarartikkel: «RBK kan gjerne velge å isolere seg fra den øvrige trønderske idrett (...) Men den må tillate andre å mene at det ikke er lurt, ikke engang for Rosenborg selv».

<B>I STRID:</B> Nils Arne Eggen misliker at Adresseavisens sportskommentator Otto Ulseth kritiserer Rosenborg for ikke å bry seg nok om den øvrigetrønderseke idretten.