Tar rekordferie i Trysil

Etter å ha satt rekord som den første i verden med seks VM-titler, følger rekordlang ferie med familien for Michael Schumacher.

BERLIN (Dagbladet): Fullstendig tom og utblåst etter sin hittil mest krevende sesong, tar den seksdobbelte Formel-1-verdensmesteren turen til Trysil med familien for å lade opp til en ny sesong.

- Jeg er i den heldige situasjon at jeg kan bestemme mitt eget program til langt ut i januar. Bortsett fra et par avtaler der jeg har lovt meg bort, ser jeg fram til en lang, lang ferie, sier Schumacher i et intervju med BBC.

34-åringen har gjort det til tradisjon å lade opp til en ny sesong i Trysil. Før har oppholdene i Norge hatt en tendens til å bli forkortet og avbrutt av testkjøringer og andre avtaler.

- Slik blir det ikke denne gangen, understreker Schumacher.

Kona Corinna, datteren Gina Maria (6) og sønnen Mick (4) gleder seg til rolige dager og til å boltre seg i snøen i Trysil sammen med pappa. Og fotballgutta i Nybergsund kan glede seg over mer tid sammen med sin tyske sponsor.

Familien er det viktigste for verdens raskeste bilist.

- Det normale livet henter meg fort tilbake når jeg er hjemme. Corinna og jeg har to barn, og de er alt for meg, sier Schumi.

Tøff sesong

Han innrømmer at den siste sesongen har vært mer krevende enn noen tidligere. Han har ennå ikke helt fordøyd det som har skjedd.

- Når jeg sitter hjemme og forsøker å slappe av, går tankene mine tilbake til denne dagen da jeg ble verdensmester for sjette gang.

Aldri har det vært tettere i toppen. Bare to poeng skilte Schumi og finnen Kimi Räikkönen på andreplass.

De siste månedene har også bydd på personlige slag. Schumacher-brødrenes mor døde av en uhelbredelig kreftsykdom midt i sesongen.

Hun hadde vært den viktigste støtten for Michael og lillebror Ralf helt siden de som guttunger begynte med å kjøre gokart hjemme i Kerpen.

I tillegg hang den tyske finansministeren Hans Eichel ut Schumacher fordi han har flyttet til Sveits, angivelig for å spare skatt i et kriserammet Tyskland.

Trass i alle seirene, trass i at han har tjent nok penger til å ha ferie resten av livet, og trass i at han vet at Räikkönen og Juan Pablo Montoya vil ha enda større ambisjoner i 2004, er Michael Schumachers drøm å vinne flere VM-titler.

Vil ikke se Ferrarien

Han er fortsatt ikke mett på suksess, men varsler at han er fullt innstilt på å oppfylle kontrakten med Ferrari, som går ut 2006.

I snøen i Trysil skal han bygge seg opp igjen.

- Før om åra har jeg erkjent hvor viktig det er for meg å legge inn en pause fra Formel-1-kjøringen, for å lade batteriene og hente motivasjon for en ny sesong. I denne perioden vil jeg ikke se min røde Ferrari. Bare slik kan jeg bli sulten på å kjøre Formel-1 igjen, sier Michael Schumacher.

<!--BTEK0--> ELSKER KONA: Michael Schumacher kysser kona Corinna etter at han tok hjem sin sjette VM-tittel i oktober. - Corinna og jeg har to barn, og de er alt for meg, sier Schumacher.