RETTSLIGE SKRITT: Fabio Aru slår knallhardt tilbake mot dopingbeskyldningene hans kollega Greg Henderson kom med på Twitter. Nå er det klart at italieneren tar rettslige skritt mot Henderson. Foto: AP Photo/Fabio Ferrari
RETTSLIGE SKRITT: Fabio Aru slår knallhardt tilbake mot dopingbeskyldningene hans kollega Greg Henderson kom med på Twitter. Nå er det klart at italieneren tar rettslige skritt mot Henderson. Foto: AP Photo/Fabio FerrariVis mer

Tar rettslige skritt etter dopingbeskyldninger på Twitter

- Må beskytte hans status.

(procycling.no): Det var torsdag kveld at proffsyklisten Greg Henderson rettet knallhard skyts mot italieneren Fabio Aru på Twitter.

- Trist å se Fabio Aru «syk». Sørg for at du kommer «frisk » tilbake til sporten vår. Altså ren. #biopassport Eller ikke kom tilbake! skrev Henderson, før han fortsatte:

- Jeg er så lei av det. Dette blir offentliggjort i løpet av noen dager. Hvorfor forsøke å jukse?

Fredag formiddag beklaget Lotto Soudal-rytteren uttalelsene og slettet meldingene hvor han antydet at den italienske 24-åringen er dopet.

Har engasjert advokat Den beklagelsen holder ikke for Aru. Han har bestemt seg for å gå rettens vei.

- Aru har engasjert hans advokat Avv. Napoleone for å ta rettslige skritt mot proffsyklisten fra New Zealand for å beskytte Arus status og respekt, skriver 24-åringens agent Alex Carera i en pressemelding.

Tour de France-vinner og Arus lagkamerat Vincenzo Nibali kastet seg fredag inn i diskusjonen på Twitter og fordømte Hendersons utspill.

- Det er altfor enkelt å si unnskyld i etterkant! Du må søke om erstatning, skriver Nibali. 

Overfor Cyclingnews har Henderson forklart hvorfor han publiserte meldingene om Aru.

- Jeg gjorde en forhastet konklusjon, og det kan jeg ikke gjøre. Det var latterlig av meg. Informasjonen kom fra kilder, og den gjorde meg sint da den kom. Det var en sint og uholdbar melding. Det var akkurat hva det var, sier Henderson.

Stort talent Aru er ett av de største talentene i sykkelsporten. I fjor vant 24-åringen etapper både i Giro d'Italia og Vuelta a España, hvor han henholdsvis endte på tredje- og femteplass sammenlagt.

I år var det planlagt at han skulle sykle giroen denne vårsesongen, men sykdom har gjort at det er uvisst om han får sykle treukersrittet da han blant annet har måttet stå over forberedelsesrittet Giro del Trentino.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.