Tar revansje med Låhne Friggen i V75-2

Fire vinnersjanser i tre løp på en lørdag er sjelden vare for en travtrener.

Men det har Geir Flåten som starter fire av stallhestene på hjemmebanen Jarlsberg i V75-løpene lørdag.

Starelv Vinn og Tyri Kongen skal gjøre et forsøk på å sikre sin trener en Paris-billett i V75-5. De fire første hestene i mål er kvalifisert til å starte i et løp på sagnomsuste Vincennes. Spillerne bør være obs på disse to. Begge er i bra form og kan overraske om favoritten Slettvoll Rambo skulle havne i trøbbel.

Førstemann av de fire vinnersjansene er Låhne Friggen i V75-2. Han kommer ut på sprintdistanse og står meget gunstig til i spor tre. Normalt er han startrask og spør ingen om føringen.

-Galoppen sist var min egen feil. Jeg satset alt hva remmer og tøy kunne holde fra start. Etter hundre meter kom galoppen. Jeg synes han leverte en fantastisk avslutning og viste at toppformen er på plass.

-Jeg håper og tror jeg leder hele veien, forteller trener og kusk Geir Flåten til Dagbladet.no.

Forvandlingsnummeret Låhne Friggen trives aller best når han kan strekke ut sammen med flere hester på en gang hjemme i treningsløypene ved Jarlsberg. Da tenner han til så det slår gnister som et stjerneskudd på nyttårsaften. Lørdag kan Geir Flåten oppleve et nytt fyrverkeri i sulkysetet.

-Låhne Friggen er min beste sjanse for dagen.

-I V75-5 har du dobbel sjanse til å sikre deg en tur til Vincennes?

HEVER ARMEN. Geir Flåten ønsker å heve armen igjen bak Låhne Friggen i V75-2 på Jarlsberg etter galoppmissen sist. Foto: HESTEGUIDEN.COM
HEVER ARMEN. Geir Flåten ønsker å heve armen igjen bak Låhne Friggen i V75-2 på Jarlsberg etter galoppmissen sist. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Ja, det hadde vært gøy. Starelv Vinn har vist veldig bra form. Jeg synes han holdt stilen på en tung bane sist på Jarlsberg. Skal man gardere Slettvoll Rambo, synes jeg han skal strekes. Jeg har stor respekt for favoritten Slettvoll Rambo, men om Starelv Vinn kommer seg foran og det blir litt feil for favoritten kan vi lykkes. En plass blant de tre er i hvert fall innen rekkevidde. Jeg håper det blir fast bane, det er en fordel på 2100 meter for Starelv Vinn, sier Geir Flåten som lar Geir Vegard Gundersen få tilliten bak Spang Best-sønnen.

Selv kusker han Tyri Kongen.

-Tyri Kongen er veldig god, men yter ikke alltid hva han kan. Humør og dagsform avgjør. Bakspor er ikke så galt da han uansett ikke er blant de kjappeste fra start. Han er desto bedre til slutt. Kongen har sett fin ut i trening. Legger han godviljen til for dagen kjemper vi helt i toppen.

-I hoppeløpet i V75-finalen kommer du ut med seiersmelodien Omerfaxa?

-Hun har gjort mange fine løp og tjent mye penger på relativt kort tid. Selskapet hardner til etter hvert, og hun møter mange gode rutinerte hopper. Vi kan ikke forlange at hun skal vinne hver gang, men hun har utviklet seg veldig fint. Hun er ikke av de raskeste fra start, men fullfører fint hver gang. Jeg safer litt til å begynne med. Distansen er en fordel. Jeg håper vi havner noenlunde bra til i feltet.

Er vi et sted midt i feltet, når det gjenstår 600 meter, skal vi slåss om seieren, avslutter trener og kusk Geir Flåten om hoppa som står nydelig til på strekposisjon.

Minst en hjemmeseier ville smake godt for treneren som har stor suksess med kaldblodshestene. I fjor kjørte han inn over en million kroner. I år ligger det ikke an til å bli noe dårligere resultat med et trettitalls hester på stallen på Jarlsberg.