Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar Rooney i forsvar

Juvelen er ute av form.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg åtte kamper i Premier League direkte fra kl. 13.45!

(Dagbladet.no): Wayne Rooney har spilt to kamper etter at han kom tilbake fra karantene, men har ikke prestert opp mot sitt normale nivå.

Både mot Celtic og Arsenal manglet Rooney touchen og steget som kjennetegner ham når han er på sitt beste. Det har bekymret deler av United-fansen - men ifølge assistenttrener Carlos Queiroz er det ingen fare med klubbens kanskje aller viktigste spiller.

- Jeg er glad jeg fikk det spørsmålet, fordi det gir meg muligheten til å understreke noe. Siden Wayne ble skadet mot Chelsea (brakk et metatarsalbein i foten i april) har han spilt sju kamper - og 90 minutter i bare noen av dem. I mine øyne er progresjonen helt normal, forsikrer Queiroz ifølge Uniteds hjemmeside.

- Han trenger kamptrening for å komme tilbake i toppform, og det vil skje i løpet av de neste ukene, vær trygg. Folk må huske på at han ikke kan utrette mirakler når han ikke har spilt kamper, minner han om.

Høye krav

Rooney scoret to mål i premierekampen mot Fulham, og får sjansen til å pynte på statistikken når United møter overraskelseslaget Reading i ettermiddag.

Det kommer i hvert fall ikke til å stå på viljen.

EN SKYGGE AV SEG SELV: Wayne Rooney har ikke vært seg selv i de siste kampene for Manchester United - men det er bare et tidsspørsmål før det snur, forsikrer Uniteds assistentrener Carlos Queiroz. Kanskje allerede mot Reading i ettermiddag? Foto: AP
EN SKYGGE AV SEG SELV: Wayne Rooney har ikke vært seg selv i de siste kampene for Manchester United - men det er bare et tidsspørsmål før det snur, forsikrer Uniteds assistentrener Carlos Queiroz. Kanskje allerede mot Reading i ettermiddag? Foto: AP Vis mer

- Wayne stiller høye krav til seg selv og spiller med stort hjerte. Han har en unik vinnermentalitet som gjør at hver gang han går på banen, er det bare én ting han tenker på: Å vinne. Om det ikke skjer, føler han det like tungt som alle andre spillere, eller noen ganger enda tyngre, sier Queiroz.

Etter tapet mot Arsenal sist får United en vanskelig oppgave mot Reading i ettermiddag, på intime Madejski Stadium.

Manager Steve Coppell vet at Reading må spille opp mot sitt beste for å ha nubbesjans.

- Det er alltid formannens drøm å ta imot Manchester United i en ligakamp og vi må sørge for at drømmen ikke fordamper. Vi må sørge for å være på topp innsatsmessig, hvis ikke blir vi selvfølgelig smadret, sier manager Steve Coppell.

- Når det er sagt blir ikke det her kampen som avgjør vår deltakelse i den engelske ligaen neste sesong. United er ikke et lag vi forventer poeng mot. Kampen har liten betydning på lang sikt, men blir en fest der og da, sier Coppell.

Arsenal uten hjemmeseier

Arsenal tar imot den dårligst plasserte av nykomlingene, Sheffield United hjemme på Emirates Stadium. En kamp Arsenal kommer til uten å ha vunnet på hjemmebane i ligaen i høst. Både mot Aston Villa og Middlesbrough ble det 1-1 og poengdeling.

Etter seieren på Old Trafford mot Manchester United har kanskje Arsenal komme tilbake på vinnersporet igjen. I tillegg er Thierry Henry endelig spilleklar og samtidig meldes det at makker Robin van Persie også endelig er skadefri.

image: Tar Rooney i forsvar

- Vi må prøve å få et tidlig mål så vi endelig kan benytte oss av den brede og fine matta som får fram spillet vi vet vi kan få til på vårt beste, sier Thierry Henry.

Sheffield med skadekrise

Dermed kan Sheffield United, som står med to uavgjorte og tre tap så langt i sesongen få et veldig tøft møte med London og Emirates Stadium.

- Jeg er veldig spent på hva som venter oss. Forhåpentligvis reiser vi ned dit og tar Arsenal litt på senga. Vi må prøve å være så positive som mulig før kampen, sier en av Sheffield Uniteds Phil Jagielka.

Om ikke jobben allerede er vanskelig for Sheffield United må klubben også unnvære flere av sine mest sentrale spillere. Hele ni spillere er på skadelista.

Keeper Paddy Kenny, midtbanespillerne Michael Tonge og Nick Montgomery og spissene Danny Webber, Steve Kabba og Neil Shipperley er seks av de største profilene som sliter før kampstart.

Sheffield Uniteds manager Neil Warnock leder faktisk sin 1.000 kamp som manager mot Arsenal.

- Det er helt utrolig. Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve 1.000 kamper som manager for United. Det er fantastisk at vi får være med blant de store lagene i England, sier Warnock, som beundrer det Arsene Wenger har fått til i Arsenal.

- De spiller den mest underholdende fotballen i England. Hvis jeg skulle betalt penger for å se en nøytral kamp hadde jeg nok valgt Arsenal, sier manageren.

• Din mening: Slår Rooney tilbake allerede mot Reading i dag?

<B>IKKE BEKYMRET:</B> - Wayne trenger kamptrening for å komme tilbake i toppform, og det vil skje i løpet av de neste ukene, lover Fergusons assistent Carlos Queiroz.
<B> BØR VINNE:</B> Thierry Henry var ikke med da Arsenal slo Manchester United sist, men er tilbake når Arsenal tar imot Sheffield United på Emirates Stadium i dag. Det bør bety årets første hjemmeseier for London-laget.