Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar sats med Trond Jøran

I fjor var Morten Ågheim (21) eneste hopper som ble vraket på landslaget. Han var skuffet over å bli syndebukk etter tidenes dårligste sesong for Hopp-Norge. Nå trenes han av tidligere landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter vrakingen på landslaget har jeg ingen ting å tape. Nå satser jeg alt på å komme tilbake i toppen. Trond Jøran Pedersen er den beste medhjelperen jeg kunne få, sier Morten Ågheim til Dagbladet.

- På rett spor

Siden april har Ågheim og den tidligere landslagssjefen jobbet i lag i Polarsirkelen Ski, hvor også kombinertløperne Kenneth Braaten og Lars Andreas Østvik lader opp til OL.

- Jeg har fått ham på rett spor hoppteknisk, og synes det er fint å jobbe med en utøver som er så sterk i trua og trygg på seg sjøl. På en god dag, med litt flaks, er Morten kapabel for en plass på pallen, sier Trond Jøran Pedersen (43) til Dagbladet.

Problemet for den tidligere landslagssjefen er at han bare unntaksvis får fulgt Morten Ågheim på renn. Familien og jobben som daglig leder i TV Helgeland har prioritet.

- Da Morten kom til meg i vår, ba jeg ham sette opp ei liste over fordeler og ulemper ved å ha meg som trener. Jeg kan ikke reise med ham noe særlig, men trener ham én til to ganger i uka. I tillegg er jeg samtalepartner for å få ham mentalt på hogget, sier Pedersen.

Morten Ågheim takket øyeblikkelig ja til den gamle gulltreneren.

- Målet nå er å få til hoppteknikken som i 1999, da jeg ble norgesmester. Med Trond Jøran som trener vet jeg at det jeg holder på med er riktig, sier Ågheim.

Sveiser rør

For å få råd til å reise og konkurrere sveiser han plastrør på en bedrift i Mo i Rana. Går det som han håper, blir det mer sats og svev enn rør i månedene framover.

- Morten er veldig godt rustet fysisk, men har fortsatt litt å lære teknisk. Selv om andre kan ha større talent, tror jeg han vil hoppe fra dem likevel, sier Pedersen.

[email protected]

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!