Eirik Myhr Nossum

Tar selvkritikk: - Fryktelig

Elitelandslagstrener Eirik Myhr Nossum synes at det er fryktelig å høre om langrennsløper Eva Ingebrigstens (17) historie med anoreksi.

FEIL INNTRYKK: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum mener herrelandslaget har misoppfattet sin egen åpenhet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FEIL INNTRYKK: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum mener herrelandslaget har misoppfattet sin egen åpenhet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er fryktelig å høre om folk som har fått en sykdom i jakten på å bli bedre, sier elitelandslagstrener for herrene Eirik Myhr Nossum, til Dagbladet.

Søndag skrev Dagbladet om Eva Ingebrigsten (17) som trodde hun ville bli en enda bedre langrennsløper om hun gikk ned noen kilo.

Dette ble starten på en ond spiral, der hun til slutt ikke turte å stoppe å slanke seg. Etterhvert utviklet hun spiseforstyrrelsen anoreksi. Veide 43 kilo. Og mistet menstruasjon i to og et halvt år.

- Jeg har alltid vært veldig målbevisst, så fikk jeg en idé om at jeg ville bli en bedre langrennsløper hvis jeg gikk ned litt i vekt, bare én kilo. Men når du først starter, tør du ikke stoppe. Min frykt var å gå opp i vekt, sa Eva.

Dagbladet har den siste tiden også omtalt flere kvinnelige landslagsutøvere på 1980-tallet som slet med anoreksi. I en tidsepoke problemet verken ble snakka om eller tatt tak i, ifølge flere av kvinnene.

Landslagstreneren, som selv er født på 1980-tallet, forteller at han ikke har god kjennskap til hvordan ting var da. Han tror imidlertid at kunnskapsnivået har hevet seg siden den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer