Kobles til nynazist:

Tar sjokkbeslutning

Jens Petter-Hauges lagkompis, Martin Hinteregger (29), legger opp med umiddelbar virkning. Det skjer bare to uker etter at han arrangerte en festival med tidligere nynazist.

LEGGER OPP: Martin Hinteregger får dødsblikket av Erling Braut Haaland i en kamp mellom Dortmund og Eintracht Frankfurt 8. januar. Foto: Reuters
LEGGER OPP: Martin Hinteregger får dødsblikket av Erling Braut Haaland i en kamp mellom Dortmund og Eintracht Frankfurt 8. januar. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25. mai vant han Europa League sammen med sitt Eintracht Frankfurt. I en årrekke har han vært en bauta i både Bundesliga og på det østerrikske landslaget.

Men selv om han hadde to år igjen av kontrakten sin med den tyske klubben, velger han nå å legge opp som fotballspiller, i en alder av 29 år.

- I fjor høst begynte jeg å tenke på å legge opp ved sesongslutt. Jeg gikk gjennom en tøff periode på banen hvor prestasjonene mine var varierende. Seierne føltes ikke like gode lenger og hvert tap gjorde dobbelt så vondt, sier Hinteregger i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

Høyreekstremist

Om den brå beslutningen har noe med at han den siste tiden har fått en del kritikk utenfor fotballbanen, er uvisst.

I sin hjemby i Østerrikske, Sirnitz, arrangerte han nylig fotballfestivalen Hinti Cup. Det som har fått mange til å heve øyenbrynene, er at arrangementet var noe han satt sammen med tidligere nynazist Heinrick Sickl.

Sickl satt, ifølge nyhetsnettstedet DW, i styret til det høyrepopulistiske partiet FBÖ fram til 2021 og skal på 1990-tallet ha vært en del av den nynazistiske organisasjonen Nationalistische Front.

FÅR KRITIKK: Martin Hinteregger etter at han og Eintracht Frankfurt vant Europa League i mai. Foto: Pa Photos
FÅR KRITIKK: Martin Hinteregger etter at han og Eintracht Frankfurt vant Europa League i mai. Foto: Pa Photos Vis mer

- Veldig lei meg

I pressemeldingen svarer Hinteregger også på kritikken som har kommet mot han i forbindelse med festivalen.

- Jeg er veldig lei meg. For å si det veldig tydelig igjen: Jeg fordømmer høyreorienterte, intolerante og umenneskelige ideer på det sterkeste. Alle som kjenner meg vet det.

- Jeg må innrømme tabben jeg gjorde da jeg ikke sjekket opp hvem han var og bakgrunnen hans, skal han ifølge det tyske nettstedet Denstandard ha sagt på OFR sin nyhetssending, Aktuell nach Fünf.

REDDES: Da artistsvømmer Anita Alvarez mistet bevisstheten like etter opptredenen sin, reagerer trener Andrea Fuentes lynraskt. Videoredigering: Anabelle Bruun Vis mer

Markus Krösche, sportsdirektør i Eintracht Frankfurt, sier det er trist at Hinteregger nå velger å gi seg som fotballspiller.

- Martin Hinteregger har gjort store ting for Eintracht Frankfurt de siste åra og gitt et betydelig bidrag til klubbens flotte utvikling. Martins avgjørelse var uventet for oss, men han ga oss sitt perspektiv og begrunnelse på en imponerende og overbevisende måte. Derfor var det ingen tvil for oss å etterkomme dette sportslig smertefulle, men menneskelig forståelige ønsket.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer