Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar sjølkritikk

Aalesund-trener Ivar Morten Normark trodde han var dyktig til å få spillerne sine til å slappe av og ha det gøy på banen.

ÅLESUND (Dagbladet): Han er ikke like sikker etter at samtlige spillere fikk den store skjelven på søndag.To uker før seriestart snakket Ivar Morten Normark med Dagbladet. Han var svært opptatt av å få spillerne til å senke skuldrene for å unngå prestasjonsangst før kampene. Følg med, følg med:

- Jeg tror at det beste jeg kan gjøre er å bruke humor. Få dem til å slappe av ved å begrense alvoret i situasjonen. For til sjuende og sist: hva er viktig? Er det så steike viktig å vinne? Nei, i den store sammenhengen så er det er jo ikke det. Det å spille fotball i seg sjøl er kjempemoro. Spillerne mine vil prestere bedre om jeg får dem til å fjerne staffasjen og fokusere på den indre motiveringen. De spiller fordi det er gøy. De vil optimalisere sin prestasjon.

Sa Normark. Da.

I dag tar Normark sjølkritikk. Like før seriestart har han blant annet kritisert ekspertene som dømmer Aalesund nord og ned for å være ulogiske i argumentasjonen. Han vedgår at slike utspill kan oppfattes som opphausing av eget lag, og at han slik har lagt ekstra press på spillerne.

- Ja, det kan hende. Jeg har forsøkt å la fokus ligge på meg istedenfor på spillerne. Det er mulig dette har blitt oppfattet blant spillerne som et press, sier han.

Det så definitivt slik ut i første omgang søndag. Da hadde ingen med oransje på kroppen det gøy på Kråmyra. Aller minst spillerne. Som virket livredde for alt.

- Det var sterke følelser i sving. Kanskje sterkere enn jeg klarte å fange opp i forkant slik at jeg kunne gjort noe med det, sier Normark.

PÅ ETTERSKUDD: - Jeg forsøkte å la fokus ligge på meg istedenfor på spillerne. Det er mulig dette har blitt oppfattet blant spillerne som press, sier Aalesund-trener Ivar Morten Normark. Her på joggetur bak Marius Aam og Erlend Holm (t.h.), som begge spilte langt under pari mot Tromsø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media