«Tar skylda hvis noe har gått galt»

Ivar Egeberg, generalsekretær i Norges Idrettsforbund i 2003, sier han står ansvarlig får resultatet i regnskapet og for alle NIFs ansatte. Men han føler seg ikke truffet av Krans kommentarer.

Idrettspresident Kjell O. Kran uttalte til Dagbladet i går at NIF ikke har hatt dyktige nok folk. Som generalsekretær er det Ivar Egeberg som har hatt det daglige administrative ansvaret i NIF.

- Jeg vil ikke sette karakter på noen av mine medarbeidere eller meg selv. Men det er klart at jeg står ansvarlig for alle som jobber i NIF. Jeg tar skylda hvis noe har gått galt, sier Ivar Egeberg til Dagbladet.

Ikke sint på Kjell

Regnskapet for 2003 er tidligst klart i mars, men alt tyder på at resultatet er negativt - med store tall.

Kjell O. Kran mener det har vært dårlig økonomisk styring i NIF.

- Jeg vil ikke kommentere hvordan den økonomiske styringen i NIF er før styret har behandlet regnskapet for 2003. Når det er klart, står jeg ansvarlig overfor styret, sier Egeberg.

Han føler seg ikke personlig truffet av Krans kommentarer om at styringen har vært dårlig i NIF.

- Nei, Kjell og jeg er helt samstemte, og jeg blir ikke irritert over hans uttalelser i avisene. Forholdet mellom oss er helt greit, sier Egeberg.

Bra med innsyn

Egeberg har for tida permisjon fra stillingen i NIF og jobber med å skaffe sponsorinntekter til blant annet NIF i selskapet OnTarget. Men han følger utviklingen hos NIF nøye, og er veldig positiv til at departementet nå vil ha mer innsyn i styringen av organisasjonen.

- Det er avgjørende at departementet får godt innsyn i driften av NIF slik at de skjønner rammene vi driver innenfor og vet hva som foregår, sier han.

- Ingenting å skjule

Egeberg avviser at NIF har sløst, eller at de kan kutte i utgiftene.

- Med dagens system er det veldig vanskelig for NIF å kutte i noe som helst bortsett fra satsingen på toppidrett.

- Vi har ingenting å skjule, og departementet er høyst velkomne til å granske, sier Ivar Egeberg til Dagbladet.

MED ANSVAR: Tidligere generalsekretær i NIF, Ivar Egeberg.