Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar store sikkerhetsgrep etter bombeangrepet som rystet Boston Marathon

Før årets utgave.

 BOMEEANGREP:  Tre personer døde og 250 ble skadet etter et terrorangrep på Bostom Marathon i fjor. Foto: NTB Scanpix
BOMEEANGREP: Tre personer døde og 250 ble skadet etter et terrorangrep på Bostom Marathon i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrangøren av Boston Marathon har strammet inn sikkerheten etter at et bombeangrep rystet fjorårets utgave av løpet.

I april i fjor eksploderte to bomber som var gjemt i ryggsekker nær målstreken. Tre personer døde og over 250 andre ble skadd som følge av angrepet.

Sikkerheten ved flere andre maratonløp rundt om i verden ble styrket utover i 2013. Og i årets Boston Marathon blir det innført forbud mot sekker og bager, også for løperne, opplyste arrangøren onsdag.

- Bager vil ikke være tillat i visse områder ved eller i nærheten av starten i Hopkinton, ved eller i nærheten av målstreken i Boston eller langs løypa.

- Med økt størrelse på feltet og for alles sikkerhet vil vi sammen med offentlige sikkerhetsmyndigheter jobbe for å sikre at vi bevarer løpsopplevelsen som gjør Boston Marathon til et ikon i sportsverdenen, het det i uttalelsen fra Boston Athletic Association (BAA).

Rettssak i november Årets løp arrangeres 21. april. Blant andre forbudte ting blir glassflasker, flasker med mer enn én liter væske, vester med lommer, store kostymer og ansiktstildekking.

BAA opplyser at det vil bli utdelt gjennomsiktige poser til løpere som ønsker å ta med klesskift til etter løpet.

Flere markeringer vil bli holdt i forbindelse med den 118. utgaven av Boston Marathon etter det tragiske bombeangrepet i fjor. 20-åringen Dzjokhar Tsarnajev er tiltalt for blant annet drap og bruk av masseødeleggelsesvåpen etter hendelsen. Rettssaken mot ham starter i november.

Den føderale påtalemyndigheten har gitt aktoratet grønt lys til å legge ned påstand om dødsstraff dersom Tsarnajev blir kjent skyldig.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!