Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hermansson møter Jacare i UFC

Tar storkamp på kort varsel: - Jeg nølte ikke

Jack Hermansson møter Ronaldo Souza, bedre kjent som Jacare, 27. april i Florida.

I TOPPEN: Jack Hermansson møter Ronaldo Souza, rangert som nummer 3 i UFC-mellomvektsklassen, 27. april. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I TOPPEN: Jack Hermansson møter Ronaldo Souza, rangert som nummer 3 i UFC-mellomvektsklassen, 27. april. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spekulasjonene har florert etter at MMA-håpet Jack Hermansson sjokkerte UFC-sirkuset ved å vinne på submission mot veteranen David Branch etter bare 49 sekunder på stevnet «UFC on ESPN 2» for litt over ei uke siden.

Hermansson, som er født i Sverige, men som har bodd i Norge siden han var 18 år, er rangert som nummer 10 i UFC-mellomvektsklassen etter seieren.

Ettersom 30-åringen vant kampen uten noen skader, ble det raskt stilt spørsmål om Hermansson kunne få en ny kamp i løpet av de neste månedene.

Den svenske superstjerna Alexander Gustafsson skal møte Anthony Smith 1. juni, og seieren mot Branch gjorde at Hermansson ble høyaktuell for en kamp under det stevnet, som går i Stockholm.

I dag kunne derimot Hermansson offentliggjøre at han skal ta del i main-eventet mot Ronaldo Souza, bedre kjent som Jacare, 27. april.

- Jeg nølte ikke

Hermansson bekreftet kampen på podkasten MMA Hour i kveld.

- Jeg nølte ikke da jeg fikk muligheten. Jeg måtte si ja, jeg har ønsket å fighte Jacare lenge, og jeg vil bli best i divisjonen. Da må du gripe muligheter som dette. Kroppen min er fin, så nå handler det bare om å skifte fokus og få det gjort, sier Hermansson over Skype fra Oslo.

Dermed blir den noen hektiske uker for Hermansson, som reiser til USA på pressetur allerede på torsdag, og kommer hjem på søndag.

Jacare er kjent for sine gode submissionferdigheter, og har blant annet flere gullmedaljer i World Jiu-Jitsu Championship, men Hermansson er bastant på at han kommer til å utfordre brasilianeren på bakken.

- Hundre prosent sikker. Jeg er ikke redd. Jeg tar han ned. Han er god på bakken, men jeg har en god medisin for det, og det er den beste «ground and pound» i verden, sier Hermansson og holder opp knyttnevene.

Ute med sykdom

Muligheten byr seg etter Jacares motstander, Yoel Romero, måtte melde pass på grunn av sykdom.

Jacare, som går under kallenavnet «krokodillen», har lenge vært aktuell for en tittelkamp i mellomvektsklassen i UFC, men i en alder av 39 år har brasilianeren fortsatt ikke fått sjansen.

Ifølge den anerkjente MMA-journalisten Brett Okamoto, som er skribent for rettighetsinnehaver ESPN, er Jacare blitt lovet en framtidig tittelkamp hvis han slår Hermansson.

- Vi vet hvor vanskelig det er å finne en motstander til Jacare på så kort tid. Respekt til Jack som tar fighten. Vi er glade for at det er klarhet i at en seier vil gi Jacare en tittelkamp, noe han har jaktet på i flere år, sier brasilianerens manager, Gilberto Faria, ifølge Okamoto.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!