Tar tre nye år som båtpilot

Milliardæren Kjell Inge Røkke har bestemt seg for å satse i tre nye år som offshore-pilot - men undertegner i første omgang bare en ett-årskontrakt med det italienske båtteamet Jolly Motor.

Team-sjefen Lucio Calegari i Jolly Motor jubler over at kjendis-piloten har sagt ja til å være med videre: - Kjell Inge er den mest profesjonelle piloten vi har hatt og han er mannen vi tror vil bringe VM-tittelen tilbake til oss. Hvis ikke han klarer det, er det ingen som klarer det, sier Lucio Calegari til Dagbladet. I utgangspunktet var det meningen at Røkke skulle skrive under en tre-årskontrakt for noen måneder siden, men på grunn av de varslede regelendringene i offshore-sportens formel-1 klasse har partene bestemt seg for å undertegne for ett år nå først. - Så får vi heller skrive en tre-årskontrakt når vi vet hva framtiden bringer. For å oppnå suksess mener vi det er viktig å tenke langsiktig, sier Calegari.

Utålmodig

Italieneren mener Offshore Sport Promotion (OSP) somler unødvendig mye med å få alle brikkene på plass.

- Dette burde vært klart for lenge siden. For to måneder siden sa de at de nye reglene ville komme om et par dager, men vi har fortsatt ikke sett dem.

- Var Røkke aldri i tvil om at han skulle fortsette?

- Nei, han elsker denne sporten, og vi elsker at han kjører for oss, smiler Calegari.

Uten girboks

For kommende sesong er det imidlertid klart at båtene skal kjøre uten girboks - for å presse kostnadsnivået et godt stykke ned, slik at sporten ikke bare skal være for de rikeste av de rike. Calegari mener det er en endring som passer dem bra.

- Vi hadde problemer med girboksen i rundt halvparten av de ni VM-rundene sist sesong.

Problemene var ekstra store i fjor, for dette er vanligvis ikke et problem vi sliter med. Akselerasjonen på båtene vil bli noe dårligere, men toppfarten blir den samme, og vi tror vi skal få mye moro i sesongen som kommer, sier Calegari. Dagbladet lyktes i går kveld ikke å få en kommentar av Kjell Inge Røkke.

  • I fjor ble Røkke og co-piloten Jim Dyke ble nummer fire i VM-sammendraget - og ble blant annet slått av Bjørn Rune Gjelstens «Spirit Of Norway» som kom på tredjeplass.
<B>ELSKER BÅT:</B> Den tidligere fiskeren Kjell Inge Røkke elsker ifølge team-sjef Lucio Calegari å kjøre Jolly Motor.