Tar ut på vårformen

Landslagssjef Nils Johan Semb er usikker på formen til sine antatt beste spillere i utlandet. - Basisen for dette landslagsuttaket blir det som ble prestert i vårkampene, innrømmer Semb overfor Dagbladet.

Det er år og dag siden uttaket til en privatlandskamp har vært mer interessant enn akkurat nå. Kampen mot Nederland 21. august er generalprøven foran høstens EM-kvalikk. Semb er optimist, men en smule usikker.

- Ja, for tidspunktet for å vurdere formen til spillere i utlandet er vanskelig. Det er litt tidlig, og ut fra treningskampene er det vanskelig å trekke en konklusjon fordi betydningen av de ulike kampene er så vidt forskjellig, sier Semb til Dagbladet.

- Nøye vurdert

Derfor velger Semb det trygge.

- Basisen for dette uttaket blir det som ble prestert i vårkampene. Den fysiske formen og treninga til utenlandsproffene har jeg god kontroll på.

Med andre ord: De spillerne som var med og gjorde det bra mot Japan og Island, burde føle seg relativt trygge. Semb har heller aldri lagt skjul på at han i løpet av vinteren og våren har matchet de spillerne han ser for seg skal danne stammen i det norske EM-laget.

- Så det at proffenes form er usikker, gjør ikke at det er lettere for tippeligaspillere å komme med?

- Nei, det gjør ikke det. Det blir ikke med flere tippeligaspillere enn vanlig. Men jeg har fulgt alle kandidatene her hjemme svært tett og har sett dem i flere kamper. Så alle de aktuelle er veldig nøye vurdert.

- Spent

Semb lar seg heller ikke inspirere av avisenes børsfavoritter. Lyn-duoen Tommy Berntsen og Jonny Hanssen er to spillere som har vært flittig nevnt i landslagsdiskusjonen, siden begge befinner seg på topp 5-lista på både Dagbladet og VGs spillerbørser.

- He, he, jeg registerer og synes det er positivt med engasjement omkring et landslagsuttak. Det er jo en debatt som alltid vil røre seg.

- Jeg kan selvsagt ikke si hvem jeg tar ut. Men jeg kommer til å ta ut de beste, ler Semb.

Han verker etter å komme i gang med den viktige høsten.

- Ja, jeg er veldig spent. Jeg vet det blir tøffe tak, og er veldig innstilt på å gjøre en god jobb. Det eneste vi kan gjøre er å gå ut med en offensiv og optimistisk holdning. Så får vi se hva framtida bringer.

- Er du stålsatt for ny motgang?

- Nei, sånt kan jeg ikke ta på forskudd. Nå tenker jeg bare på at vi skal trå til maksimalt.

SATSER TRYGT: Spillerne som gjorde en hederlig innsats mot Japan og Island i våres, blir antakelig tatt ut av landslagssjef Nils Johan Semb i dag.