Tar Villas-Boas over etter Tito Vilanova i Barcelona?

Mange navn på ryktebørsen.

HET KANDIDAT: Tottenham-manager Andre Villas-Boas er et av mange navn som er aktuelle for Barcelona-jobben. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB Scanpix
HET KANDIDAT: Tottenham-manager Andre Villas-Boas er et av mange navn som er aktuelle for Barcelona-jobben. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går kom beskjeden om at Tito Vilanova er ferdig som hovedtrener i Barcelona. Spanjolen har som kjent slitt med kreft, og reiste blant annet til New York for å motta kreftbehandling tidligere i år. Nå har kreften kommet tilbake.

- Etter å ha gjennomgått svarene fra Tito Vilanovas rutinesjekk, er det klart at han må gjennom behandling som gjør det umulig for ham å fortsette som Barcelona-trener, sier Barca-president Sandro Rosell.

Assistent-trener Jordi Roura var i fjor vikarierende manager i Vilanovas fravær, men nå vil Barcelona se etter en permanent løsning. Ifølge spanske AS skal sportsdirektør Andoni Zubizarreta ha hatt Ernesto Valverde i tankene dersom Tio Vilanova ikke kunne fortsette, men han har nå tatt over spanske Athletic Bilbao.

Villas-Boas nevnes Barcelona-president Sandro Rosell vurderer ifølge avisa den tidligere Barca-spillere Luis Enrique, som nylig ble ansatt i Celta Vigo. Klubben tror likevel at de kan komme fram til en løsning med Celta.

Det heteste navnet er likevel Tottenham-manager André Villas-Boas. Det spørs om Barcelona klarer å lokke den unge manageren til Camp Nou. Paris Saint Germain skal ha forsøkt på akkurat det i sommer, uten å få napp. Hovedpersonen selv ville ikke snakke om ryktene.

- På dette tidspunktet er mine tanker med Tito. Hvis han må legge opp på grunn av sykdom, er det ikke tiden for å snakke om spekulasjoner, sier Villa-Boas ifølge Sky Sports.

Den karismatiske argentineren Marcelo Bielsa er også et alternativ skal vi tro spanske AS. Han står for øyeblikket uten jobb, og var nær å ta over som hovedtrener i brasilianske Santos, uten at partene kom til enighet.

Andre navn som dukker opp på ryktebørsen er Johan Cruyff, Michael Laudrup, Roberto Mancini, Frank de Boer, Jürgen Klopp og Jupp Heynckes.