- Tar VM-medalje i 2002

Norge- Italia 1-1. - Umiddelbart føles det veldig bittert ikke å slå Italia og gjøre vår jobb på vei mot en kvartfinale. Men tida vil lege sårene, og jeg tror vi vil minnes dette VM-et som noe positivt. Vi beviste for oss selv at vi innen 2002 er gode nok til å vinne medalje i VM.

Slik oppsummerer landslagstrener Leif Boork årets norske VM-innsats i ishockey - som i går, så inderlig bittert, endte med 1-1 mot Italia. Med norsk seier kunne Boorks gutter - med marginene på sin side - spilt seg fram til en sensasjonell kvartfinale i VM.

I stedet må Norge ta til takke med en 10. plass.

Canada jublet

1.44 minutter før slutt - etter å ha holdt nullen i 58.16 minutter - glapp seieren mellom beina på keeper Rob Schistad.

Da jublet de canadiske hockeymillionærene på tribunen like mye som de italienske spillerne.

- Kanadierne danset ren krigsdans, og vi tar det som en kompliment at de følte seg presset av lille Norge. Det er et bevis på at vi har kommet noen vei, sier Leif Boork.

Svensken satt med en sterk revansjelyst i timene etter kampen.

- Idretten er nok rettferdig når man ser helheten. Men jeg skulle gjerne gått rett tilbake til isen og spilt en returkamp med en gang, for allerede i dag er vi gode nok til å slå Italia.

Framtidsrettet

- Men vi klarte dessverre ikke å takle den mentale ballasten det var for gutta å vite at vi var på vei mot en historisk kvartfinale. For jeg er ikke i tvil om at det ligger mye psykologi i dette.

- Derfor vil vi også vokse på erfaringene fra dette mesterskapet, påpeker Leif Boork.

I stedet for å irritere seg over at seieren glapp i de hektiske sluttminuttene, var det en offensiv og framtidsrettet Leif Boork som snakket ut etter kampen.

Han har kontrakt med Norges Ishockeyforbund ut 2002 - og både tror og håper på norsk VM-medalje i ishockey innen den tid.

- Det er veldig jevnt i toppen av internasjonal ishockey, men vi skal tillate oss å tro på VM-medalje innen 2002. Det vil selvsagt bli vanskelig, men det er et fullt realistisk mål. Vi har allerede kommet langt på vei, sier han - og ramser opp erfaringene fra årets VM han mener underbygger målsettingen:

  • Vi har vist en god lagmoral.
  • Vi har slått Canada og skaket flere av de andre gode nasjonene.
  • Vi har vært gode i overtallsspill, har scoret mange mål og har gått fra å være nummer 12 i verden i fjor til å bli nummer ti i år.

- Det er veldig sterkt etter det omfattende generasjonsskiftet vi har vært igjennom, sier Leif Boork.

roy.wahlstrom@dagbladet.no

MYE Å LÆRE: Anders Fredriksen (19) er en av de unge fremadstormende guttene på det norske hockeylandslaget. Her felles han av italienske Dino Felicetti, som var sterkest i går.