Tåregass ga van der Sar dobbeltsyn

Politiet uten kontroll da United vant.

(Dagbladet.no): Bare flaks gjorde at ingen Manchester United-supportere ble alvorlig skadd i tribunekaoset under gårsdagens Champions League-kamp mot Lille.

To supportere måtte løftes i sikkerhet etter å ha blitt klemt inn mot gjerdet, og da flere andre forsøkte å flykte i redsel for en ny Hillsbrough-katastrofe, svarte opprørspolitiet med tåregass og pepperspray.

Tåregassen spredte seg raskt ned på banen. I 1. omgang måtte United-keeper Edwin van der Sar måtte ta en timeout da han plutselig så dobbelt, men etter å ha fått behandling av Uniteds medisinske apparat kviknet han til igjen.

Politimann slakter politiet

United er svært misfornøyd med måten det franske politiet håndterte tribunetrengselen, og reagerte allerede før kampen på avgjørelsen om å flytte kampen til den kompakte hjemmebanen til Lens, framfor å spille på landskamparenaen Stade de France.

- I tillegg til at vi ble handlet på en barbarisk måte av politiet, ble vi kontinuerlig angrepet av Lille-fansen på tribuneseksjonen over oss. Gjennom hele kampen regnet det mynter og andre gjenstander, men likevel løftet ikke politiet en finger. Det må bli full UEFA-etterforskning, sier en ikke navngitt supporter til BBC. Vedkommende jobber for øvrig i politiet hjemme i England.

UEFA har da også innledet etterforskning på flere fronter - ikke minst rundt episoden da Lille-spillerne tilsynelatende ble kommandert av banen etter Uniteds ledermål.

- Skulle spilt videre

SÅ DOBBELT: Edwin van der Sar fikk ublid behandling av det franske opprørspolitiet da United slo Lille 1-0 tirsdag kveld. Foto: EPA
SÅ DOBBELT: Edwin van der Sar fikk ublid behandling av det franske opprørspolitiet da United slo Lille 1-0 tirsdag kveld. Foto: EPA Vis mer

Edwin van der Sar har ikke overraskende lite sympati med Lille. United-keeperen mener de bare har seg selv å skylde på for baklengsmålet, da Ryan Giggs scoret med en frisparkfrekkis.

- Det er åpenbart at en keeper må være oppmerksomme på slike situasjoner. Reglene er de samme overalt. Hvis spilleren spør dommeren om lov til å ta frisparket raskt, kan han gjøre det, sier han.

Van der Sar mener United skulle benyttet anledning til å skaffe seg et enda bedre utgangspunkt foran returen på Old Trafford, da Lille-spillerne var på vei av banen. Men det kunne muligens blitt problematisk å få satt i gang spillet ettersom Lille hadde avspark.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Jeg synes faktisk vi bare skulle fortsatt å spille. Det var en helt grei scoring, sånn er det med den saken, sier han.

KLATRET OPP PÅ GJERDET:</B> Trengselen ble etter hvert så stor at enkelte United-fans klatrer opp på gjerdene i frykt for en ny Hillsbrough-tragedie.
<B>FORTVILTE FANS:</B> Denne United-supporteren måtte trøstet av en annen da det stormet som verst på tribunen.