JUBELJENTER: Varden forsvarte NM-gullet i stafett. Her gratuleres ankerkvinne Tora Berger av Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JUBELJENTER: Varden forsvarte NM-gullet i stafett. Her gratuleres ankerkvinne Tora Berger av Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Tårene er tørket, nå smiler Marthe igjen

Drar til prøve-OL for å skaffe seg psykisk overtak.

HAMAR (Dagbladet): Det har vært en vond vinter med mye frustrasjon og mange tårer for Marthe Kristoffersen. 23-åringen fra Meråker hadde store ambisjoner for VM i val di Fiemme, men på grunn av en virussykdom før jul, har resultatene uteblitt.

Derfor har Kristofferen bare status som reserve i VM-troppen som ble tatt ut i går.

Men i dag kunne hun endelig smile etter at IK Varden tok gull i NM-stafetten på Gåsbu. Kristoffersen gikk andreetappen, og ga skiskytterdronnigen Tora Berger et godt utgangspunkt før sisteetappen.

- Dritartig Berger kjempet en innbitt kamp mot Heming og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og avgjorde stafetten ved inngangen til stadion.

- Det var dritartig, dette synes jeg var kult, erkjenner Kristoffersen.

- Når var du sist så glad etter et skirenn?

- Hehe, det er ei stund siden det. Jeg var fornøyd allerede før jeg startet, for NM-stafett synes jeg er så kult. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å være med inn, slik at Tora fikk en god rygg, sier Kristoffersen, som innrømmer at en bør er borte fra skuldrene etter at VM-skjebnen ble avklart.

Lettet - Jeg er ikke tatt ut til å gå noe. Reserve er bare noe fint på papiret. Jeg kjente at jeg var litt lettet i går da uttaket var gjort, nå slipper jeg å svare på alle spørsmålene fra dere om VM. Nå må jeg bare konsentrere meg om å komme tilbake, sier hun.

Nøyaktig hvordan hun skal gjøre det, er hun ikke sikker på. Det er kroppen som bestemmer progresjonen. Det hun derimot er sikker på, er at hun skal ha revansje i Sotsji-OL om et drøyt år.

- Ja, jeg har allerede tenkt mye på OL, og er det noe jeg skal, så er det å gå der, sier Kristoffersen til Dagbladet.

- Psykisk overtak Derfor drar hun også til prøve-OL i Sotsji imorgen

- Ikke for å gå skirenn, først og fremst. Jeg skal dit for å få et psykisk overtak og finne ut hvor jeg skal rykke neste år. Så det blir kult, smiler hun offensivt.

Heming ble altså nummer to i NM-stafetten, mens Oppdal tok bronsen.

Vardens lag besto av Kathrine Harsem, Marthe Kristoffersen og Tora Berger. For IL Heming gikk Tuva Toftdahl Staver, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens søstrene Astrid, Silje og Kari Øyre Slin utgjorde Oppdals bronselag.