Tårene rant da Linn fikk EM-beskjeden

Nå vil Linn Gossé (26) bite seg fast i landslaget.

LYSAKER (Dagbladet): Da medaljegrossisten Kari Mette Johansen sa takk for seg på landslaget etter OL-gullet i London, så kjempet Linn Gossé (26), Charlotte Mordal (24) og Sanna Solberg (22) om den ledige plassen superveteranen etterlot.

Thorir Hergeirsson falt ned på Linn Gossé.

Tertnes-spilleren overrasket seg selv over måten hun reagerte på da landslagssjefen var på tråden.

Begynte å skjelve - Jeg visste jeg ville bli glad om jeg ble tatt ut, men at jeg skulle bli SÅ glad trodde jeg ikke. Jeg begynte å skjelve og tårene rant. Jeg måtte ta meg sammen, sier Linn Gossé til Dagbladet.

Og legger til:

- Det var en følelse jeg godt kan oppleve en gang til.   Etter mange år i Stabæk har Asker-jenta holdt seg skadefri og slått ut i full blomst etter overgangen til Tertnes — hvor hun nå er inne i sin fjerde sesong.

Hun ble kåret til årets spiller og ble toppscorer i eliteserien sist sesong med 127 fulltreffere — og figurerer i tetsjiktet på scoringstoppen sju kamper ut i årets serie også.

Innsats og glede Med fart, finteegenskaper og god uttelling på kantskuddene blir hun et spennende bekjentskap for norske håndballelskere under EM i Serbia.

For Linn er det selveste drømmen som går i oppfyllelse.

- Jeg har drømt om å få presset mitt beste ut mot de beste. Jeg har virkelig lyst til å vise hva jeg kan framover og å spille opp andre. Jeg skal bidra med innsats og glede, sier hun til Dagbladet.

Store sko å fylle
Å erstatte Kari Mette Johansen — med seks mesterskapsgull for Norge — er en oppgave hun går til med stor ydmykhet.

SMAKEN AV BALKAN: Linn Gossé (t.v.) er klar for sitt første håndballmesterskap for Norge, etter snart ti sesonger i eliteserien. Her tester hun ut balkansk mat sammen med tre andre debutanter, Maja Jakobsen, Silje Solberg og Karoline Næss i forbindelse med laguttaket til EM i Serbia.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SMAKEN AV BALKAN: Linn Gossé (t.v.) er klar for sitt første håndballmesterskap for Norge, etter snart ti sesonger i eliteserien. Her tester hun ut balkansk mat sammen med tre andre debutanter, Maja Jakobsen, Silje Solberg og Karoline Næss i forbindelse med laguttaket til EM i Serbia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Jeg skal erstatte en bra dame både på og utenfor bane. Kari Mette har vært et forbilde for meg på mange måter. Det er store sko å fylle, men jeg håper jeg klarer å fylle de litt, iallfall, sier hun og smiler godt.

- I mesterskapssammenheng er jeg helt ny, men jeg har spilt i eliteserien i snart i ti år, så jeg håper jeg har litt erfaring å komme med, iallfall.  

- Og så vet du selvsagt at det norske folk forventer gull når håndballjentene er i mesterskap..?

- Det har jeg gjort selv også, når jeg har sittet hjemme i stua og sett på. Men jeg har aldri selv spilt mot alle lagene vi skal møte, så jeg skal nok ikke uttale meg om målsettingen ennå. Den skal vi sikkert snakke om når vi samles til oppkjøringen, sier Linn Gossé.  

LINN FOR NORGE: Linn Gossé med flagget under en landskamp mot Frankrike i Golden League i Danmark i oktober. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
LINN FOR NORGE: Linn Gossé med flagget under en landskamp mot Frankrike i Golden League i Danmark i oktober. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Vis mer