Tårene rant i folkehavet

Petter Solberg har levd i lykkerus siden søndag, men da han ble hyllet av rundt 7000 i hjembygda i går kveld, kom også tårene: - Nå først går det opp for meg hvor stort det jeg har gjort er, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPYDEBERG (Dagbladet): Som seg hør og bør ble rallymesteren fraktet i helikopter til kommunens gigantfest til ære for ham. Og fra en mottakelse i lensmann Steinar Svendsens lange armer ble Petter Solberg fraktet opp på den oppriggede scenen og møtt med tidenes jubelbrøl fra 7000 nyfrelste rallyentusiaster i Spydeberg.

Da tok det ikke mange minuttene før verdens raskeste rallysjåfør gråt åpenlyst - til tonene av Queens «We are the champions».

- Følelsen jeg har inni meg nå har jeg aldri hatt tidligere - i hele mitt liv. Dette ble rett og slett for mye for meg, sa Petter Solberg til den jublende folkemassen.

- Jeg har opplevd så mye de siste dagene at VM-gullet ikke har rukket å synke inn helt. Først på scenen her gikk det opp for meg hvor stort det jeg har gjort er, og da var det umulig å holde igjen tårene, utdypet han overfor Dagbladet da den tre timer lange gigantfesten på torget i Spydeberg gikk mot slutten.

- Ekstra liv i bygda

Da hadde Spydeberg skolekorps spilt til ære for mesteren, ordfører Stein Håland utropt Petter til bygdas største og viktigste ambassadør, regjeringen takket ham, Marianne Krogness underholdt for mesteren - og alt som kan krype og gå i norsk motorsport hadde konkurrert om å finne de sterkeste superlativene om Petter Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer