Tårenes kveld

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Oppløst i tårer samler småguttene i Essex Valley Allstars fra Jamaica seg til bønn ute på banen. Slaget er tapt, og laget er slått ut av turneringen. I går var det tårenes aften for mange Norway Cup-deltakere.

Brasilianske Esprof ble for sterke for guttene fra Jamaica. Aller mest trøstesløs er Essex Valley-kaptein Lewis Plantea (14). Han var i Norway Cup også i fjor. Da ble laget slått ut i 32-delsfinalen. Nå lå alt til rette for en større suksess. Kampene fram til 8-delsfinalen hadde gått greit, gutta hadde spilt bra. Men så kom en gjeng eminente brasilianere i veien. Ikke rart øynene er våte og munnvikene tunge. - Tørk tårene, Lewis, du skal snakke med pressen, sier Essex Valleys lagleder til lagkaptein Plantea. Lewis drar den støvete drakta over øynene og rekker fram ei sliten hand.

- Jeg er helt sønderknust, sier han til Dagbladet.

- Det var skuffende å tape her. Jeg tror vi kunne vunnet Norway Cup.

God taper

Men som gode sportsmenn flest, er også Lewis i stand til å takle et tap. I fjor opplevde han også å miste en lagkamerat i en tragisk drukningsulykke like før Norway Cup. Slike ting setter et tap i et større perspektiv.

- Livet går videre, sier han bare.

Og det er kanskje enda enklere å akseptere et tap mot så gode motstandere. For selv om Essex Valley er et godt lag, ble Esprof en for sterk motstander. Brasilianerne har både fart, fysikk og den særegne brasilianske rytmen i spillet sitt. - Det var et veldig bra lag. Jeg håper de gjør det bra, og går helt til finalen, sier Lewis Plantea og viser storsinn i en tung stund.

Klarer ikke juble

De brasilianske lederne tar initiativ til et hyggelig felles lagbilde, og Esprofs klubbpresident Roberto de Oliveira Bigode drar i gang et rungende «Brasil!» og så et like blidt «Jamaica!» til ære for kameraene.

Det er bare de rødkledde som rekker armene i været. Essex Valley Allstars løfter bare armene for å tørke tårer.

<B>BITRE TÅRER:</B> - Det var skuffende å tape her. Jeg tror vi kunne vunnet Norway Cup, sier Essex Valley-kapteinen Lewis Plantea (14).