Tårer for 2. plassen

Andrine Flemmen (25) trodde nesten ikke sine egne øyne da den ene løperen etter den andre måtte gi tapt for hennes superkjøring i andre omgang isesongåpningen i østerrikske Sölden i går, hvor Molde-jenta kjørte seg opp fra 19. til 2. plass.

- Da var det ikke mulig å holde tilbake noen tårer. Dette var ufattelig stort, sier en rørt Andrine Flemmen til Dagbladet.

Etter en skadeutsatt sesong i fjor tok 25-åringen en lengre pause og var på ski for første gang 16. og 17. september foran årets sesong.

Lykkebakken

Andrine Flemmen har nå fått sin lykkebakke i Sölden. For det var nettopp her hun vant sin hittil eneste verdenscupseier for nøyaktig to år siden.

- Bakken passer meg veldig bra. Det er et veldig bratt heng som mange har respekt for. Jeg valgte å kline til for fullt i andre omgang og visste at det var mulig å kjøre seg et stykke opp fordi det var veldig tett på resultatlista. Men at det skulle gå så bra er over all forventning, sier Flemmen - som aldri tidligere har kjørt seg opp så mange plasseringer på en omgang.

Planen var å få en fin gjennomkjøring - og bruke tida fram til årsskiftet med å kjøre seg i form. Først i VM i februar skulle hun være i stand til å ta opp kampen om pallplasseringer.

Føles som seier

- Denne andreplassen føles som en seier, så nå er det vel grunn til å justere målsettingen noe. For jeg kan bare bli bedre, sier Andrine Flemmen.

Hun er først og fremst storslalåmspesialist. Men Andrine har som mål å bli en god allrounder. Allerede til VM i februar.

«Unormalt bra»

Trener Erik Skaslien beskriver kjøringen som nesten «unormalt bra».

- Med så lite grunntrening skal det nesten ikke være mulig. Dette viser hvor mye som bor i Andrine, sier han til Dagbladet.

<B>SOM EN SEIER:</B> Andrine Flemmen kjørte en fantastisk 2. omgang og kjørte seg opp fra en 19. til 2. plass.